Шкварки свинячі
(покроковий рецепт з фото)
Українська кухня багата чудовими рецептами. Одним з найпопулярніших і в той же час простих страв є шкварки. Розповідаю, як приготувати шкварки свинячі в домашніх умовах.
Шкварки використовують як добавку до різних видів гарніру. Це може бути картопля, гречка або рис. У шкварки міститься достатня кількість білків і жирів, що сприятливо впливає на роботу серця. Головне, занадто не захоплюйтеся, все таки вони смажені і калорійні!
- Свиная грудинка - 500 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - За смаком
- Лист лавровий - 2 штуки
Вам знадобиться свиняча грудинка. Помістіть її в каструльку, залийте водою. Додайте сіль, перець і лавровий лист. Відваріть м'ясо до готовності (до м'якості шкурки).
Наріжте відварену свинину невеликими кубиками або смужками. Очистіть і подрібніть цибулину. Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте м'ясо до золотистої скоринки з усіх боків. Туди ж відправте цибулю і підсмажте хвилини 3-4.
Шкварки подаються до столу разом з гарніром. Смачного!