Рецепт Шкварки свинячі фото

Шкварки свинячі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Свинина
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Українська кухня багата чудовими рецептами. Одним з найпопулярніших і в той же час простих страв є шкварки. Розповідаю, як приготувати шкварки свинячі в домашніх умовах.

Опис приготування:

Шкварки використовують як добавку до різних видів гарніру. Це може бути картопля, гречка або рис. У шкварки міститься достатня кількість білків і жирів, що сприятливо впливає на роботу серця. Головне, занадто не захоплюйтеся, все таки вони смажені і калорійні!


  • Свиная грудинка - 500 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - За смаком
  • Лист лавровий - 2 штуки
шкварки свинячі - фото крок 1
Вам знадобиться свиняча грудинка. Помістіть її в каструльку, залийте водою. Додайте сіль, перець і лавровий лист. Відваріть м'ясо до готовності (до м'якості шкурки).
шкварки свинячі - фото крок 2
Наріжте відварену свинину невеликими кубиками або смужками. Очистіть і подрібніть цибулину. Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте м'ясо до золотистої скоринки з усіх боків. Туди ж відправте цибулю і підсмажте хвилини 3-4.
шкварки свинячі - фото крок 3
Шкварки подаються до столу разом з гарніром. Смачного!

Схожі рецепти