Рецепт Шкварки з сала фото

Шкварки з сала
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сало
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Класичний рецепт шкварок з сала, як на мене, повинен знати кожен, хто хоч раз хотів перекусити чимось ситним, хрустким і шкідливим. Так що замість фаст-фуду можна зробити свіжі і смачні шкварки!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування шкварок з сала настільки простий, що навіть трохи ніяково його описувати, - впорається тут, як то кажуть, і школяр. Але все ж, - якщо ви правильно вибрали сало (з хорошим запахом, без рожевого відтінку), з м'ясними прожилками чи ні, - треба ж його якось приготувати. Пропоную зробити шкварки! приступимо?

Отже, як зробити шкварки з сала:

1. Якщо у вашого сала шкурочку товста, - краще її зрізати, або ж можете залишити, адже є особливі любителі зажарених шкурок

2. Нарізаємо сало невеликими кубиками, і пересипаємо його з сіллю і перцем. І те й інше можете додавати на свій смак.

3. Я дам Каструлі, або ж просто глибоку каструлю або сковорідку з товстими стінками, і всипаємо туди сало.

4. Ставимо на маленький вогонь, і, закривши кришкою, тертя, не забуваючи час від часу помішувати.

5. Буде витоплюється жир, так що акуратно виловлюють вийшли шкварки, щоб не обпектися. Тут вже на ваш смак, - хтось любить м'які шкварки, які можна майже розмазати по шматочку хліба, а хтось засмажується їх прямо до хрускоту.

Словом, спробуйте зробити шкварки з сала в домашніх умовах, щоб зрозуміти, як саме на жаль їх будете готувати в подальшому. А, до речі, що залишилися після обіду шкварки можна зберігати в баночки, затоку жиром. Який виділився в процесі приготування, - так вони можуть зберігатися дуже довго!


  • Сало - 1 кілограм
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Перець - 0.5 чайних ложки
Цей рецепт приготування шкварок з сала настільки простий, що навіть трохи ніяково його описувати, - впорається тут, як то кажуть, і школяр. Але все ж, - якщо ви правильно вибрали сало (з хорошим запахом, без рожевого відтінку), з м'ясними прожилками чи ні, - треба ж його якось приготувати. Пропоную зробити шкварки! приступимо?

Отже, як зробити шкварки з сала:

1. Якщо у вашого сала шкурочку товста, - краще її зрізати, або ж можете залишити, адже є особливі любителі зажарених шкурок

2. Нарізаємо сало невеликими кубиками, і пересипаємо його з сіллю і перцем. І те й інше можете додавати на свій смак.

3. Я дам Каструлі, або ж просто глибоку каструлю або сковорідку з товстими стінками, і всипаємо туди сало.

4. Ставимо на маленький вогонь, і, закривши кришкою, тертя, не забуваючи час від часу помішувати.

5. Буде витоплюється жир, так що акуратно виловлюють вийшли шкварки, щоб не обпектися. Тут вже на ваш смак, - хтось любить м'які шкварки, які можна майже розмазати по шматочку хліба, а хтось засмажується їх прямо до хрускоту.

Словом, спробуйте зробити шкварки з сала в домашніх умовах, щоб зрозуміти, як саме на жаль їх будете готувати в подальшому. А, до речі, що залишилися після обіду шкварки можна зберігати в баночки, затоку жиром. Який виділився в процесі приготування, - так вони можуть зберігатися дуже довго!

Схожі рецепти