Шинка, запечена з медом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Шинка, запечена з медом з підсмаженою скоринкою зверху і соковитим ніжним м'ясом - красиве і урочисте святкове блюдо. М'ясо можна подати холодним на закуску.
Опис приготування:
Цей смак дуже нагадує знаменитий рецепт буженини з медом, але готується набагато легше. Ви можете навіть купити шинку, щоб зробити його легше і більш схожим на оригінал. Мій рецепт для всіх тих, хто вирішив, що шинка в медовій глазурі повинна бути приготовлена в домашніх умовах.
- Шинка - 1 кілограм
- Апельсиновий сік - 150 мілілітрів
- Абрикосовий сік - 100 мілілітрів
- Цукор - 300 грам
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Паприка мелена - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика - 1/2 чайних ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
1. Розігрійте духовку до 140 градусів.
Промийте шинку під проточною водою, щоб позбутися від зайвої солі.
Промийте шинку під проточною водою, щоб позбутися від зайвої солі.
2. Змішайте цукор, мідь, корицю, мускатний горіх, імбир, перець і гвоздика. Нагрійте суміш на повільному вогні до розчинення цукру.
3. Наріжте шинку на слайси, НЕ дорізаючи до кінця, змастіть теплою сумішшю апельсинового і абрикосового соку. Полийте медовим сиропом.
4. Запікайте шинку протягом години до засмаженою хрусткою кірки. Смачного!