Східна пахлава
(покроковий рецепт з фото)
Східна пахлава - давно всім знайома і улюблена солодкість. Щоб відродити спогади про прекрасне дитинство, пропоную спробувати східну пахлаву.
Щоб приготувати східну пахлаву в домашніх умовах, слід вчинити так:
1. Приготувати горіхову начинку.
2. Розморозити і розрізати тісто.
3. Накласти шари тесту і начинки один на одного відповідним чином.
4. Розрізати і запекти пахлаву.
5. Приготувати заливку.
6. Залити пахлаву і дати просочитися.
- Листкове тісто - 1, 6 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 170 грам
- Борошно - 50 грам
- Мед - 300 грам
- Цукор - 250 грам(100 для заливки і 150 грам для начинки)
- Вода - 100 мілілітрів
- Фісташки смажені - 250 грам
- Волоський горіх смажений - 250 грам
- Мигдаль смажений - 250 грам
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Ваніль - 20 грам
Подрібнюємо горіхи в блендері.
Додаємо цукор, ваніль, корицю і перемішуємо до однорідності. Паралельно витягуємо розморожувати тісто.
Змащуємо деко невеликою кількістю масла.
Розтоплюємо сто грам вершкового масла, розбиваємо в нього яйце і збиваємо.
Тісто посипаємо борошном і розгортаємо качалкою. Розрізаємо його на дві частини. Одну частину відправляємо в деко.
Тісто змащуємо розтопленим маслом.
У нас буде три шари начинки і 4 шару тесту, тому горіхи ділимо на три частини, а другий шматок тіста розрізаємо на дві. Кожен шматок тест повинен бути змазаний вершковим маслом, а зверху нього буде шар начинки. Накриваємо останній шар і приступаємо до наступного кроку.
Розрізаємо тісто на квадрати або ромби.
Пахлаву залишаємо в холодильнику на 50 хвилин. Паралельно розігріваємо духовку до 190 градусів.
Запікаємо пахлаву в духовку близько 40 хвилин.
Тим часом змішуємо воду, цукор, мед і готуємо підливку. Варимо на повільному вогні 10 хвилин.
Запечену пахлаву заливаємо підливою.
Ми залишаємо пахлаву просочуватися 6-8 годин.