Рецепт Східна пахлава фото

Східна пахлава
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 5-9
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Східна пахлава - давно всім знайома і улюблена солодкість. Щоб відродити спогади про прекрасне дитинство, пропоную спробувати східну пахлаву.

Опис приготування:

Щоб приготувати східну пахлаву в домашніх умовах, слід вчинити так:

1. Приготувати горіхову начинку.

2. Розморозити і розрізати тісто.

3. Накласти шари тесту і начинки один на одного відповідним чином.

4. Розрізати і запекти пахлаву.

5. Приготувати заливку.

6. Залити пахлаву і дати просочитися.

  • Листкове тісто - 1, 6 кілограма
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Мед - 300 грам
  • Цукор - 250 грам(100 для заливки і 150 грам для начинки)
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Фісташки смажені - 250 грам
  • Волоський горіх смажений - 250 грам
  • Мигдаль смажений - 250 грам
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Ваніль - 20 грам
східна пахлава - фото крок 1
Подрібнюємо горіхи в блендері.
східна пахлава - фото крок 2
Додаємо цукор, ваніль, корицю і перемішуємо до однорідності. Паралельно витягуємо розморожувати тісто.
східна пахлава - фото крок 3
Змащуємо деко невеликою кількістю масла.
східна пахлава - фото крок 4
Розтоплюємо сто грам вершкового масла, розбиваємо в нього яйце і збиваємо.
східна пахлава - фото крок 5
Тісто посипаємо борошном і розгортаємо качалкою. Розрізаємо його на дві частини. Одну частину відправляємо в деко.
східна пахлава - фото крок 6
Тісто змащуємо розтопленим маслом.
східна пахлава - фото крок 7
У нас буде три шари начинки і 4 шару тесту, тому горіхи ділимо на три частини, а другий шматок тіста розрізаємо на дві. Кожен шматок тест повинен бути змазаний вершковим маслом, а зверху нього буде шар начинки. Накриваємо останній шар і приступаємо до наступного кроку.
східна пахлава - фото крок 8
Розрізаємо тісто на квадрати або ромби.
східна пахлава - фото крок 9
Пахлаву залишаємо в холодильнику на 50 хвилин. Паралельно розігріваємо духовку до 190 градусів.
східна пахлава - фото крок 10
Запікаємо пахлаву в духовку близько 40 хвилин.
східна пахлава - фото крок 11
Тим часом змішуємо воду, цукор, мед і готуємо підливку. Варимо на повільному вогні 10 хвилин.
східна пахлава - фото крок 12
Запечену пахлаву заливаємо підливою.
східна пахлава - фото крок 13
Ми залишаємо пахлаву просочуватися 6-8 годин.

Схожі рецепти