Шаурма з куркою і солоними огірками
(покроковий рецепт з фото)
Більшість вважає, що шаурма - це дуже шкідливе блюдо, від якого краще відязикатися. Але сьогодні я доведу, що приготована в домашніх умовах шаурма не тільки смачна, але і корисна!
Домашня шаурма - це універсальне блюдо. У неї можна покласти все, що є в холодильнику. Потрібна тільки м'ясна основа - м'ясо, курка або ковбаска, а решта все за бажанням - залишки смаженої картоплі, огірки, морква, капуста, будь-яка зелень. Деякі кладуть в шаурму відварені яйця! І це смачно! Дуже раджу спробувати!
- Курка - 150-200 грам (будь-які частини)
- Огірок солоний - 1/2 штуки
- Помідор - 1/2 - 1 штуки
- Цибуля - 1/2 штуки
- Майонез - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 Чайна ложка
- Гірчиця в зернах - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для однієї порції шаурми я використовую 1 куряче стегно. Можна взяти курячу грудку, окіст. Курку натріть сіллю, спеціями і відправте в духовку. Запікайте до готовності.
Змішайте сметану, майонез і гірчицю. Добре перемішайте. Це соус для шаурми. Можна також використовувати чорний перець, часник.
Курица запеклась, шкірку я попередньо зняла, м'ясо відокремила від кістки і нарізала на шматочки середнього розміру. Занадто дрібно, як на мене, не потрібно.
Маринований огірок наріжте тонкою соломкою або кубиком.
Так само, як і огірок, наріжте помідор.
Лист лаваша змастіть соусом, відступаючи від країв приблизно по 3 см. Викладіть помідор, курку і огірок. Дрібно наріжте цибулю і викладіть зверху. Якщо не любите свіжу цибулю, його можна попередньо замаринувати в оцтовому розчині. За бажанням можна також додати зелень, обсмажені або мариновані гриби, консервовану кукурудзу.
Підверніть спочатку верхній край, потім з боків, а потім загорніть лаваш з начинкою, як в трубочку.
Злегка підрум'яньте шаурму на сухій сковороді. Ідеально буде підсмажити на сковороді-гриль, або на електричному грилі, але підійде і звичайна сковорода.
Шаурма з куркою і маринованими огірками готова.
Смачного!