Шашлик з конини
(покроковий рецепт з фото)
Хочете щоб шашлик з конини вийшов смачним і соковитим? Вам необхідні правильний рецепт і маринад, і хороше м'ясо. Друзі та рідні будуть захоплені смаком і соковитістю приготованого вами шашлику.
М'ясо конини дуже смачне, соковите, але жорстке, приблизно як яловичина. Але якщо правильно приготувати маринад, то вийде відмінний шашлик. Маринадів для м'яса конини є трохи, але я використовую один рецепт приготування шашлику з конини, який мені дуже подобається. Ось він.
1. М'ясо конини добре миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Чим більше шматки м'яса, тим довше треба маринувати його. М'ясо можна злегка відбити.
2. Складаємо м'ясо для шашлику в каструлю, солимо, додаємо перець, насіння гірчиці, перемішуємо і заливаємо кефіром (замість кефіру можна використовувати будь-який кисломолочний продукт).
3. Закриваємо каструлю з кониною кришкою і відправляємо в холодне місце на 8-12 годин.
4. Після закінчення даного часу, дістаємо м'ясо і нанизуємо шматки на шампури. Можна до шашлику на шампур додати кільця цибулі і помідори, але це кому як подобається.
5. Смажити шашлик з конини, періодично перевертати, сбризгівая маринадом, краще на вугіллі. Головне не перепечеться м'ясо, інакше вийде жорсткий і сухий шашлик.
- Конні - 700 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Насіння гірчиці - 0, 5 чайних ложки
- Червоний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
1. М'ясо конини добре миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Чим більше шматки м'яса, тим довше треба маринувати його. М'ясо можна злегка відбити.
2. Складаємо м'ясо для шашлику в каструлю, солимо, додаємо перець, насіння гірчиці, перемішуємо і заливаємо кефіром (замість кефіру можна використовувати будь-який кисломолочний продукт).
3. Закриваємо каструлю з кониною кришкою і відправляємо в холодне місце на 8-12 годин.
4. Після закінчення даного часу, дістаємо м'ясо і нанизуємо шматки на шампури. Можна до шашлику на шампур додати кільця цибулі і помідори, але це кому як подобається.
5. Смажити шашлик з конини, періодично перевертати, сбризгівая маринадом, краще на вугіллі. Головне не перепечеться м'ясо, інакше вийде жорсткий і сухий шашлик.