Шашлик з індички (маринад)
(покроковий рецепт з фото)
Не тільки з м'яса можна зробити добротний шашлик, але і з птиці. Це не раз довела практика. Тут головне підібрати підходящий маринад, який би зробив філе соковитим. Мій варіант повинен вам підійти.
Дізнайтеся про те, як приготувати шашлик з індички. Маринад для нього ми також підготуємо. Його можна назвати класичним, що складається з лимона, лука, часнику і різних спецій. Тільки при запіканні не передержіте блюдо на мангалі, інакше м'ясо стане сухим. А на гарнір обов'язково подавайте овочевий салат.
- Індичка - 1 кілограм (філе)
- Лимон - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 100-150 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Петрушка суха - 1 Чайна ложка
З лимона натріть цедру. Додайте до неї нашатковану соломкою цибулю. Інгредієнти пам'ятайте, щоб пішов сік.
Індичку наріжте шматочками для шашлику. Додайте до них цибулю.
Зробіть маринад, змішавши масло, всі спеції і сіль, сік лимона і гірчицю.
Потім влийте маринад до індички. Залиште її маринуватися на 3 годину.
Після цього обсмажте індичку на шампурах. Соковитий шашлик готовий! Смачного!