Шашлик в оцті
(покроковий рецепт з фото)
Оцет - найпоширеніший і популярний маринад для шашлику. М'ясо в ньому набуває неповторний смак з легкою кислинкою. Ви ніколи не готували шашлик в такому маринаді? Саме час спробувати.
Маринадів для приготування смачного шашлику існує велика кількість. Але найпопулярніший - це оцтовий маринад. Готувати його легко і швидко, та й головний інгредієнт (оцет) є в кожному будинку. А найкраще в оцтовому маринаді готувати свинячий шашлик. Він виходить дуже ніжним, м'яким і соковитим. Дивіться фото, читайте рецепт і готуйте на здоров'я!
- Свиняча шия - 2 кілограма
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
- Вода - 150 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Спеції - 1-1, 5 Ст. Ложки (для шашлику)
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Свинячу шию нарізаємо великими шматками, перекладаємо м'ясо в глибоку миску.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо. Потім додайте цибулю до м'яса.
В окремому посуді змішайте воду і оцтову есенцію. Потім виливаємо цей маринад в м'ясо і додаємо спеції для шашлику.
А тепер необхідно добре все перемішати і залишити маринуватися шашлик на 2-3 години або більше. Солити шашлик потрібно безпосередньо перед смаженням.
Додамо ще рослинне масло і добре перемішати м'ясо. Потім нанизуємо його на шампура і відправляємо смажитися на мангал. Не забуваємо періодично перевертати шашлик.