Шашлик зі свинини на оцті
(покроковий рецепт з фото)
Не головне, де ви проведете цей уік-енд, важливо, щоб була прекрасна компанія друзів, а залишатися ситими допоможе смачний шашлик зі свинини на оцті, приготований своїми руками.
Перед вами класичний рецепт приготування ароматного шашлику з унікальною, властивою тільки йому кислинкою. Поєднання парної свинини і маринаду на основі оцту дасть в результаті соковитий і ніжний шашлик. Ця страва стане шедевром кулінарного мистецтва на святковому столі, актуальним, смачним і ситним атрибутом пікніка. Спробуйте приготувати шашлик зі свинини на оцті, оціните класичний смак, пройшов випробування роками.
- Вода - 700 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 600 грам
- Свинина - 2 кілограма(ošeek)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 8 штук
- Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
- Оцет столовий - 10 Ст. Ложок
1. Перед тим як приготувати шашлик зі свинини на оцті, придбайте якісну свинину (бажано шию). Помийте м'ясо, висушіть його паперовим рушником. Наріжте шматками за розміром, як велике куряче яйце.
2. Очистіть цибулю, помийте і поріжте його на однакового розміру шматки. Середню цибулину розріжте на чотири частини, а маленьку - на дві.
3. Візьміть емальовану каструлю, за розмірами яка вказує на кількість марінуемого м'яса. Складіть в неї свинину і цибулю, перемішайте.
4. У холодну воду влийте оцет і додайте сіль за смаком. Перемішуйте, поки сіль повністю не розчиниться.
5. Влийте в приготовлену свинину з цибулею маринад, щоб він покрив м'ясо, і залиште м'ясо маринуватися на ніч в прохолодному місці. Замаринований шашлик нанизуйте на шампура. Намагайтеся, щоб цибуля і м'ясо розташовувалися рівномірно.
6. Займіться приготуванням мангала. Коли дрова прогорять, сміливо викладайте шампура і смажте шашлик, регулярно перевертаючи його протягом 20 хвилин. Шашлик повинен бути рум'яним з усіх боків, але ні в якому разі не підгоріти.
7. Перевірте готовність м'яса. Надріжте шматочок свинини: якщо немає крові, а тільки прозора рідина, шашлик зі свинини на оцті готовий. Відмінним гарніром до шашлику стануть запечені на мангалі овочі. Насадити на шампур солодкий перець, баклажан і помідор, обсмажте. Очистіть від обгорілої шкірки. Подавайте разом з м'ясом. Смачного.