Шарлотка з яблуками і сливами
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на простоту шарлотки, цей пиріг багато подають навіть на святковий стіл. Досвід показує, що шарлотка чудова не тільки з яблуками, але і сливами, абрикосами і навіть ягодами.
Одна з найсмачніших шарлоток, які мені доводилося робити! Всього одну годину і ви зможете побалувати домашніх або нежданих гостей приголомшливо простим пирогом. Поєднання яблук і слив - чудове, а з солодким тестом фрукти гармоніюють дуже добре. Кориця теж додає особливу родзинку.
- Яйця - 7 штук
- Борошно - 1 склянок
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Яблука - 4-5 штук
- Зливи - 6-8 штук
- Обкладинка - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Знімні яйця Бельков, будемо збивати все по черзі.
3. Білки збиваємо з сіллю міксером на повній потужності до стану густої піни.
4. Жовтки розтираємо з цукром до білого.
5. Білки краще збивати останніми, після жовтків.
6. З'єднуємо білки і жовтки, акуратно перемішуємо.
7. Потім додаємо соду і продовжуємо збивати на маленькій швидкості.
8. В кінці додаємо борошно. Можна додати ще цукру, якщо вам здасться тісто несолодким.
9. Готуємо деко: застилає його пергаментом і змащуємо маслом.
10. Відразу викладаємо шар нарізаних яблук. Найкраще брати яблука кисло-солодкі.
11. Зверху викладаємо шар нарізаних злив. У деяких рецептах я зустрічала додавання горіхів, але це на ваш розсуд. Мені вони здалися зайвими.
12. Нарізаємо дрібними кубиками вершкове масло і розкладаємо по всій поверхні.
13. Заливаємо все тестом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
14. Після запікання даємо Шарлотці трохи постояти, потім витягуємо з форми, нарізаємо і подаємо до столу.
15. Перед подачею можна посипати пиріг корицею - це не тільки буде виглядати естетично, але вийде смачно. Приємного чаювання!