Французькі тости з яблуками і сливами
(покроковий рецепт з фото)
Мій рецепт для тих, кому набридло вранці їсти бутерброди з ковбасою та сиром. Спробуйте щось новеньке! Тим більше, що цією стравою ви порадуєте дітей і заряд енергії на кілька годин.
Уважно прочитайте про те, як приготувати французькі тости зі сливою і яблуками. Ви можете спробувати додати і інші фрукти. Французи дуже люблять робити подібні закуски з малиною, чорницею бананами. А в моєму рецепті хліб ще й виходить соковитим, так як від плодів буде сік. Просто пальчики оближете!
- Батон або багет - 10 скибочок
- Яйце - 3 штуки
- Слива - 1-1, 5 штуки
- Яблуко - 1-1, 5 штуки (краще сорт "гренні Сміт" )
- Молоко - 1 Склянка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - За смаком
- Кленовий сироп - За смаком
Скибочки багета опустіть в суміш з яєць, молока, кориці і ванілі. Залиште їх там на 30 секунд.
Яблука промийте і очистіть від шкірки. Наріжте їх невеликими шматочками. Обсмажте в маслі до м'якості. Потім додайте цукор, воду і корицю. Дайте їм закарамелізоваться протягом 5 хвилин.
Ту ж процедуру, що і з яблуками, виконайте з сливами.
Тости обсмажте в олії на сковороді з обох боків до золотистого кольору.
Подавайте тости з яблуком і сливою, полив їх сиропом за бажанням. Приємною дегустації!