Шарлотка «ароматна» без масла
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх шанувальників здорового харчування і тих, хто вважає за краще вегетаріанські страви, поспішаю показати, як приготувати шарлотку "ароматну" без масла, яєць і на кокосовому молоці. Цікаво? запам'ятовуйте!
Поєднання борошна і манної крупи в пирозі робить його ніжним, повітряним і пористим. Вода і кокосове молоко чудово замінять інші рідкі інгредієнти. Крім імбиру і кориці можна додати ваніль, гвоздику, мускатний горіх, цедру цитрусових.
Насичений яблучний смак і корисне тісто - класна ідея, до якої варто придивитися.
- Яблуко - 3 штуки
- Борошно - 1.5 склянки
- Крупа манна - 1.5 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Молоко кокосове - 1/2 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене)
1. Складові, з яких ми спечемо нашу Шарлотку.
2. Яблука вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками.
3. З'єднайте борошно, манку, цукор. Додайте кокосове молоко, імбир, корицю. Влийте воду і перемішайте. Якщо тісто густовато, додайте ще трохи води.
4. Вилийте на дно жароміцної форми (найкраще використовувати силікон або застелити пергаментом) 1/4 частина тесту. Розподіліть яблука і зверху вилийте тісто. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.
5. Запікається Шарлотка "ароматна" без масла в домашніх умовах близько 40-50 хвилин.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!