Шарлотка без масла
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви, як і я, обожнюєте цей знаменитий пиріг класичної російської кухні, тоді пропоную вам маленький експеримент з рецептом. Перед вами розповідь про те, як приготувати шарлотку без масла.
Навіть уже перевірені роками рецепти іноді можна спробувати злегка змінити. Саме це я пропоную вам зробити сьогодні. Тісто без масла виходить не менш ніжним, м'яким і смачним. Так що обов'язково рекомендую спробувати повторити цей варіант будинку. Корицю для аромату можна додати в тісто, в начинку або просто присипте нею пиріг зверху.
- Яблуко - 5-6 штук
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 3/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Борошно - 1 Склянка (приблизно)
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
- Цукрова пудра і кориця - За смаком (для прикраси перед подачею)
1
Насамперед включіть її, нехай нагрівається до 180 градусів. Яблука очистіть, наріжте невеликими кубиками і викладіть в глибоку миску.
2
Додайте цедру одного лимона і сік за смаком. Перемішайте.
3
В окремій мисочці збийте яйця з цукром, дрібкою солі і ванільним екстрактом.
4
Додайте просіяне борошно і розпушувач, ще раз ретельно збийте.
5
Жароміцних форму застеліть пергаментом. Викладіть на дно рівним шаром яблука. Можна додати дрібку кориці.
6
Вилийте зверху тісто, розрівняйте його і відправте в духовку хвилин на 45-60. Перед подачею остудіть трохи і присипте шарлотку просіяного цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!