Рецепт Щи з шинкою «старомосковские» фото

Щи з шинкою «старомосковские»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Капуста, Курка, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Щи

Для справжніх шанувальників традиційної російської кухні хочу запропонувати чудове перша страва. Покажу, як приготувати борщ з шинкою "старомосковского" - ситні, апетитні і пікантні. Рекомендую!

Основою для бульйону краще взяти курку або нежирне м'ясо, наприклад. Обов'язково додайте жменю сухих грибів, буде приголомшливий аромат і смак. А в іншому все досить просто. Зварити борщ можна і на плиті або в мультиварці, наприклад. Перед подачею доповнити блюдо можна зеленню або сметаною до смаку.

  • Курка - 400 грам
  • Гриби сушені - 30 грам
  • Капуста - 300 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Шинка - 200 грам
  • Манна крупа - 30 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
щи з шинкою
1. Курку вимийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Додайте гриби. Варіть бульйон на повільному вогні, прибираючи піну, до м'якості курочки.
щи з шинкою
2. На сковороді розігрійте олію і викладіть подрібнену цибулю.
щи з шинкою
3. Додайте подрібнений селера, морква і спеції.
щи з шинкою
4. Всипте манку, перемішайте і смажте пару хвилин.
щи з шинкою
5. З бульйону дістаньте м'ясо і викладіть туди нашатковану капусту.
щи з шинкою
6. Додайте нарізану кубиками картоплю.
щи з шинкою
7. Викладіть овочі і варіть хвилин 10 на середньому вогні. Додайте сіль і спеції за смаком.
щи з шинкою
8. Надішліть в каструлю нарізану курочку і шинку. Варіть ще хвилин 8.
щи з шинкою
9. В кінці додайте лавровий лист і при бажанні часник. Зніміть готові щі з вогню і залиште під кришкою хвилин на 20 перед подачею.
Смачного!

Схожі рецепти