Щи з шинкою «старомосковские»
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх шанувальників традиційної російської кухні хочу запропонувати чудове перша страва. Покажу, як приготувати борщ з шинкою "старомосковского" - ситні, апетитні і пікантні. Рекомендую!
Основою для бульйону краще взяти курку або нежирне м'ясо, наприклад. Обов'язково додайте жменю сухих грибів, буде приголомшливий аромат і смак. А в іншому все досить просто. Зварити борщ можна і на плиті або в мультиварці, наприклад. Перед подачею доповнити блюдо можна зеленню або сметаною до смаку.
- Курка - 400 грам
- Гриби сушені - 30 грам
- Капуста - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Шинка - 200 грам
- Манна крупа - 30 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
1. Курку вимийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Додайте гриби. Варіть бульйон на повільному вогні, прибираючи піну, до м'якості курочки.
2. На сковороді розігрійте олію і викладіть подрібнену цибулю.
3. Додайте подрібнений селера, морква і спеції.
4. Всипте манку, перемішайте і смажте пару хвилин.
5. З бульйону дістаньте м'ясо і викладіть туди нашатковану капусту.
6. Додайте нарізану кубиками картоплю.
7. Викладіть овочі і варіть хвилин 10 на середньому вогні. Додайте сіль і спеції за смаком.
8. Надішліть в каструлю нарізану курочку і шинку. Варіть ще хвилин 8.
9. В кінці додайте лавровий лист і при бажанні часник. Зніміть готові щі з вогню і залиште під кришкою хвилин на 20 перед подачею.
Смачного!
Смачного!