Щи з морської капусти
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите ситні і наваристі супи, то не проходьте повз: дізнаєтеся, як приготувати борщ з морської капусти. Блюдо виходить дуже ароматним і апетитним, просто пальчики оближеш!
Ці зелений борщ з морської капусти в домашніх умовах - справжнє джерело не тільки смаку, але і вітамінів. Щавель в даному варіанті легко можна замінити шпинатом або будь-який інший зеленню за смаком. Використовуйте будь-яке м'ясо: яловичину, свинину, телятину, а при бажанні можете зробити і пісний суп на овочевому бульйоні, наприклад.
- Морська капуста - 500 грам (маринована )
- М'ясо - 350-400 грам
- Картопля - 300 грам
- Щавель - 300 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 щіпка
- Яйце - 2-4 штук (по бажанню)
1. Ось такий набір інгредієнтів необхідний, щоб відтворити на своїй кухні рецепт приготування щей з морської капусти.
2. Насамперед вимийте м'ясо, викладіть його в каструлю з водою і відправте на вогонь. Після закипання приберіть пінку, за бажанням доповніть лавровим листом, цибулиною або іншими овочами, варите бульйон на середньому вогні до м'якості м'яса. Потім акуратно дістаньте м'ясо, трохи остудіть, видаліть кісточки і наріжте. Викладіть його на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і обсмажуйте пару хвилин.
3. На окремій сковороді обсмажте до легкого золотистого кольору нарізану кубиками цибулю. При бажанні доповнити цей простий рецепт щей з морської капусти ви можете морквою, а також томатною пастою (для більш яскравого кольору).
4. Штам Бульйон (налийте про 100 мл.), знову відправте на вогонь і доведіть до кипіння. Картопля очистіть, наріжте і відправте варитися на середньому вогні. Щавель вимийте, подрібніть і разом з капустою відправте на сковороду з високими бортами або в сотейник. Залийте бульйоном і тушкуйте 3-5 хвилин.
5. Після вміст всіх 3 сковорідок можна поєднати і разом тушкувати ще близько 10 хвилин. У процесі можна посолити і поперчити трохи за смаком.
6. Коли картопля стане м'яким, викладіть в каструлю овочі з м'ясом. Посоліть додатково при необхідності, проваріть разом 5-10 хвилин. Потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися хвилин 25-30.
7. Подавати до столу щі з морської капусти в домашніх умовах можна з відварною яйцем і сметаною. Смачного!