Квас з морської капусти 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Квас, полезений для травлення, поліпшує обмін речовин і добре впливає на серцево-судинну систему.
У воду покласти каркаде і залишити на день, періодично струшуючи раз в 2 годину. У настій додати ламінарію і цукор, розмішати. Залишити в темному приміщенні на дві доби. Процідити і наповнити налити в пляшки. У всі пляшки додайте по часточці лимона, влийте настойку елеутеррока і додайте сіль. Залиште в холодильнику на добу. Можна пити з льодом.
- Бутильована вода - 3 L
 - Гібіскус - 1 Ст. Ложка
 - Консервована морська капуста ламінарія - 250 грам
 - Цукор - 1 Склянка
 - Лимон - 1 штука
 - Настойка элеутерокока на спирту - 2 Ст. Ложки
 - Сіль - 1/2 чайних ложки
 
У воду покласти каркаде і залишити на день, періодично струшуючи раз в 2 годину. У настій додати ламінарію і цукор, розмішати. Залишити в темному приміщенні на дві доби. Процідити і наповнити налити в пляшки. У всі пляшки додайте по часточці лимона, влийте настойку елеутеррока і додайте сіль. Залиште в холодильнику на добу. Можна пити з льодом.