Рецепт Салат з морської капусти і кальмарів фото

Салат з морської капусти і кальмарів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари , Морська капуста
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 4 г. 0 хв.

Морська капуста - відмінне джерело багатьох вітамінів, а особливо йоду. Тому давайте приготуємо смачний і корисний салатик з дарів моря. Він може зберігатися днів 10, тому робимо з запасом.

Опис приготування:

Приготувати смачний і дуже корисний салат з морської капусти ви можете в будь-який час року і подати його до столу не тільки в звичайний день, але і до свята. Тому читаємо рецепт, в якому розказано, як правильно і смачно приготувати салат з морської капусти з кальмарами, і, власне, готуємо. Якщо вас лякає тривалість приготування морської капусти, можна використовувати вже готову капусту з банки, але в цьому випадку обережніше з оцтом: його може знадобитися набагато менше.

  • Морська капуста - 120-130 грам (сушена)
  • Кальмари - 500 грам
  • Морква - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 400 грам
  • Кунжутне насіння - 15 грам
  • Рослинна олія - 120-130 мілілітрів
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Червоний перець гострий - 1 щіпка (по бажанню)
  • Часник - 3-4 зубчиків (за смаком)
  • Оцет - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 1
Сушену морську капусту викладаємо в миску.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 2
Заливаємо холодною водою і залишаємо на добу.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 3
Перекладаємо капусту в каструлю з холодною водою, додаємо сіль і варимо на повільному вогні близько 3 годин. Пробуємо після 2 годин варіння, капуста не повинна перетворюватися в кашу.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 4
У мене кільця кальмара. Викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Тушки кальмарів варимо точно так же.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 5
Як тільки з'являться перші бульбашки від кипіння, виймаємо кальмарів і викладаємо в крижану воду.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 6
Коли кальмари охолонуть, виймаємо їх з води. Нарізаємо тонкими смужками.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 7
На сухій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 8
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і хвилин 5 обсмажуємо нарізану цибулю. Потім додамо морква. Морквину можна натерти на крупній тертці або на тертці для корейської моркви.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 9
Обсмажуємо до м'якості моркви. Потім додамо кунжут, перемішаємо і прибираємо з вогню.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 10
Остигнули листя капусти, якщо вони дуже широкі, можна розрізати по довжині.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 11
Нарізаємо капусту тонкою соломкою.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 12
Викладаємо в миску капусту, морква з цибулею, кальмарів і подрібнений часник.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 13
Додаємо оцет (звичайний або яблучний), червоний гострий перець і невеликими порціями соєвий соус. Перемішайте і спробуйте салат, а потім регулюйте на свій смак, додаючи соус, оцет.
салат з морської капусти і кальмарів - фото крок 14
Салат добре зберігається в холодильнику, тому можна приготувати велику порцію.

Схожі рецепти