Салат з морської капусти і кальмарів
(покроковий рецепт з фото)
Морська капуста - відмінне джерело багатьох вітамінів, а особливо йоду. Тому давайте приготуємо смачний і корисний салатик з дарів моря. Він може зберігатися днів 10, тому робимо з запасом.
Приготувати смачний і дуже корисний салат з морської капусти ви можете в будь-який час року і подати його до столу не тільки в звичайний день, але і до свята. Тому читаємо рецепт, в якому розказано, як правильно і смачно приготувати салат з морської капусти з кальмарами, і, власне, готуємо. Якщо вас лякає тривалість приготування морської капусти, можна використовувати вже готову капусту з банки, але в цьому випадку обережніше з оцтом: його може знадобитися набагато менше.
- Морська капуста - 120-130 грам (сушена)
- Кальмари - 500 грам
- Морква - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 400 грам
- Кунжутне насіння - 15 грам
- Рослинна олія - 120-130 мілілітрів
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Червоний перець гострий - 1 щіпка (по бажанню)
- Часник - 3-4 зубчиків (за смаком)
- Оцет - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
Сушену морську капусту викладаємо в миску.
Заливаємо холодною водою і залишаємо на добу.
Перекладаємо капусту в каструлю з холодною водою, додаємо сіль і варимо на повільному вогні близько 3 годин. Пробуємо після 2 годин варіння, капуста не повинна перетворюватися в кашу.
У мене кільця кальмара. Викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Тушки кальмарів варимо точно так же.
Як тільки з'являться перші бульбашки від кипіння, виймаємо кальмарів і викладаємо в крижану воду.
Коли кальмари охолонуть, виймаємо їх з води. Нарізаємо тонкими смужками.
На сухій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту.
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і хвилин 5 обсмажуємо нарізану цибулю. Потім додамо морква. Морквину можна натерти на крупній тертці або на тертці для корейської моркви.
Обсмажуємо до м'якості моркви. Потім додамо кунжут, перемішаємо і прибираємо з вогню.
Остигнули листя капусти, якщо вони дуже широкі, можна розрізати по довжині.
Нарізаємо капусту тонкою соломкою.
Викладаємо в миску капусту, морква з цибулею, кальмарів і подрібнений часник.
Додаємо оцет (звичайний або яблучний), червоний гострий перець і невеликими порціями соєвий соус. Перемішайте і спробуйте салат, а потім регулюйте на свій смак, додаючи соус, оцет.
Салат добре зберігається в холодильнику, тому можна приготувати велику порцію.