Щи з кришива
(покроковий рецепт з фото)
Існує в селах таке традиційне блюдо, як "сірі щі" (або щі з кришива), і я вам розповім, як приготувати борщ з кришива в домашніх умовах! За всіма канонами буде смачне першу страву!
Рецепт приготування щей з кришива дуже простий і вам він точно сподобається. По суті, основний інгредієнт - кришиво - це найважливіше, а всі інші інгредієнти можна міняти на свій розсуд, дивлячись який суп ви любите. Що стосується готового кришива: його можна розфасувати по пакетах і зберігати в морозилці, а потім прямо їх цього замороженого бруска відколювати необхідну кількість для готування страв!
- Капуста - 1 штука (середній качан)
- Зелень - 2 пучка
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль - 0.5 склянки (на п'ятилітрову каструлю кришива)
- Борошно - 0.4 склянки (на п'ятилітрову каструлю кришива)
- Картопля - 4 штуки
- М'ясо - 500 грам (будь-який, бажано на кісточці, щоб бульйон був ситніше )
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - 1 За смаком

1. Для початку подрібнити або "покришимо" капусту разом із зеленню і зеленою цибулею. Сюди ж всипаємо борошно і сіль, перетираємо дуже ретельно руками, поки не з'явиться рідина, і під гнітом поставимо на тиждень постояти в тепле сухе місце. Гніт кожен день знімайте, перемішуйте кришиво. На 7-й день можна почати підготовку щей.

2. На чотири літри води потрібно 300 грам готового кришива. Його поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім додамо м'ясо, цибуля, морква і картоплю. Варимо все разом до готовності.

3. Ось, власне і все! При подачі м'ясо і моркву потрібно нарізати порційними шматочками, цибулину викинути, а картоплю перетерти в пюре. Подаємо зі сметанкою!