Рецепт Щи з кришива фото

Щи з кришива
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Існує в селах таке традиційне блюдо, як "сірі щі" (або щі з кришива), і я вам розповім, як приготувати борщ з кришива в домашніх умовах! За всіма канонами буде смачне першу страву!

Рецепт приготування щей з кришива дуже простий і вам він точно сподобається. По суті, основний інгредієнт - кришиво - це найважливіше, а всі інші інгредієнти можна міняти на свій розсуд, дивлячись який суп ви любите. Що стосується готового кришива: його можна розфасувати по пакетах і зберігати в морозилці, а потім прямо їх цього замороженого бруска відколювати необхідну кількість для готування страв!

  • Капуста - 1 штука (середній качан)
  • Зелень - 2 пучка
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Сіль - 0.5 склянки (на п'ятилітрову каструлю кришива)
  • Борошно - 0.4 склянки (на п'ятилітрову каструлю кришива)
  • Картопля - 4 штуки
  • М'ясо - 500 грам (будь-який, бажано на кісточці, щоб бульйон був ситніше )
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Спеції - 1 За смаком
щи з кришива - фото крок 1
1. Для початку подрібнити або "покришимо" капусту разом із зеленню і зеленою цибулею. Сюди ж всипаємо борошно і сіль, перетираємо дуже ретельно руками, поки не з'явиться рідина, і під гнітом поставимо на тиждень постояти в тепле сухе місце. Гніт кожен день знімайте, перемішуйте кришиво. На 7-й день можна почати підготовку щей.
щи з кришива - фото крок 2
2. На чотири літри води потрібно 300 грам готового кришива. Його поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім додамо м'ясо, цибуля, морква і картоплю. Варимо все разом до готовності.
щи з кришива - фото крок 3
3. Ось, власне і все! При подачі м'ясо і моркву потрібно нарізати порційними шматочками, цибулину викинути, а картоплю перетерти в пюре. Подаємо зі сметанкою!

Схожі рецепти