Рецепт Щи із щавлю та кропиви фото

Щи із щавлю та кропиви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень, Щавель, Кропива
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Щи - це суп, характерною особливістю якого є кислуватий смак. Зазвичай щі "кислих" капустою, яблуками або щавлем. Загущатися його можна борошном або картоплею, а ось "забілити" тільки сметаною!

Щи можуть бути як "порожніми" (тобто на воді), так і на м'ясі. Існує безліч варіантів приготування щей, я вибрала оптимальний для себе, де все в міру кисло і смачно. Спробуйте!

  • Вода - 2 L
  • Щавель - 1 пучок
  • Кропива - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Крем - За смаком (для подачі супу)
щи із щавлю та кропиви - фото крок 1
Підготуйте продукти для супу. Воду доведіть до кипіння, сіль за смаком. Пучки зелені повинні бути великими, не менше 150 грамів кожен.
щи із щавлю та кропиви - фото крок 2
Очистіть і поріжте всі овочі невеликими шматочками. Зі спецій можна використовувати лавровий лист, перець (горошком або мелений), коріння.
щи із щавлю та кропиви - фото крок 3
Надішліть в киплячу воду овочі, provara 20 хвилин, тобто до повної готовності.
щи із щавлю та кропиви - фото крок 4
Всю зелень ретельно вимийте. Будьте обережні з кропивою, краще надіти рукавички! Поріжте зелень товщиною в 1-1, 5 см.
щи із щавлю та кропиви - фото крок 5
Коли овочі будуть готові, відкоригуйте на сіль бульйон, додайте всю зелень і проваріть ще 3-4 хвилини суп. Зніміть щі з вогню. Дайте настоятися. Подавайте суп з перцем меленим (або свіжим) і сметаною. Смачного!

Схожі рецепти