Щи із щавлю та кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Щи - це суп, характерною особливістю якого є кислуватий смак. Зазвичай щі "кислих" капустою, яблуками або щавлем. Загущатися його можна борошном або картоплею, а ось "забілити" тільки сметаною!
Щи можуть бути як "порожніми" (тобто на воді), так і на м'ясі. Існує безліч варіантів приготування щей, я вибрала оптимальний для себе, де все в міру кисло і смачно. Спробуйте!
- Вода - 2 L
- Щавель - 1 пучок
- Кропива - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Крем - За смаком (для подачі супу)
Підготуйте продукти для супу. Воду доведіть до кипіння, сіль за смаком. Пучки зелені повинні бути великими, не менше 150 грамів кожен.
Очистіть і поріжте всі овочі невеликими шматочками. Зі спецій можна використовувати лавровий лист, перець (горошком або мелений), коріння.
Надішліть в киплячу воду овочі, provara 20 хвилин, тобто до повної готовності.
Всю зелень ретельно вимийте. Будьте обережні з кропивою, краще надіти рукавички! Поріжте зелень товщиною в 1-1, 5 см.
Коли овочі будуть готові, відкоригуйте на сіль бульйон, додайте всю зелень і проваріть ще 3-4 хвилини суп. Зніміть щі з вогню. Дайте настоятися. Подавайте суп з перцем меленим (або свіжим) і сметаною. Смачного!