Борщ з кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Борщ з кропиви - прекрасна альтернатива поднадоевшим варіацій борщу. Виходить і смачно, і корисно, і бюджетно. Читайте, як приготувати борщ з кропивою - вам напевно сподобається!
Жителі центральної і північної Росії не особливо шанують кропиву. А даремно! Жителі півдня і жителі сонячної України давно відкрили для себе секрет цієї кусачей травички. Особливою популярністю користується, звичайно, борщ з кропиви. Особливо часто це блюдо готують по весні, коли зелень кропиви ще зовсім молоденька і не така "зла" . Спробуйте і ви! Блюдо це неймовірно смачне і корисне - не дарма ж кропиву називають справжнім джерелом вітамінів. Допоможіть своєму організму після довгої зими. Ну а я розповім вам простий рецепт приготування борщу з кропивою:
1. Залийте грудку холодною водою і варіть 35 хвилин, знімаючи пінки.
2. Поки бульйон вариться, обсмажте дрібно нашатковану цибулю і натерту на середній терці моркву на рослинній олії. Картопля наріжте кубиками, яйця відваріть.
3. З готового бульйону дістаньте грудку і поріжте м'ясо порційними шматочками. Покладіть м'ясо назад в каструлю разом з нарізаною картоплею. Варіть 15 хвилин.
4. Додайте в бульйон нарізану кропиву, нарізані яйця, обсмажені овочі, нарубану зелень, сіль і спеції.
5. Дайте супу покипеть 2-4 хвилини, а потім зніміть з вогню. Розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!
- Куряча грудка - 300 грам
- Картопля - 150 грам
- Цибуля - 50 грам
- Морква - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кропива - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Кріп, петрушка, сіль, спеції - - За смаком
1. Залийте грудку холодною водою і варіть 35 хвилин, знімаючи пінки.
2. Поки бульйон вариться, обсмажте дрібно нашатковану цибулю і натерту на середній терці моркву на рослинній олії. Картопля наріжте кубиками, яйця відваріть.
3. З готового бульйону дістаньте грудку і поріжте м'ясо порційними шматочками. Покладіть м'ясо назад в каструлю разом з нарізаною картоплею. Варіть 15 хвилин.
4. Додайте в бульйон нарізану кропиву, нарізані яйця, обсмажені овочі, нарубану зелень, сіль і спеції.
5. Дайте супу покипеть 2-4 хвилини, а потім зніміть з вогню. Розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!