Рецепт Борщ з кропиви фото

Борщ з кропиви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Кропива
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , Корисний обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Борщ з кропиви - прекрасна альтернатива поднадоевшим варіацій борщу. Виходить і смачно, і корисно, і бюджетно. Читайте, як приготувати борщ з кропивою - вам напевно сподобається!

Опис приготування:

Жителі центральної і північної Росії не особливо шанують кропиву. А даремно! Жителі півдня і жителі сонячної України давно відкрили для себе секрет цієї кусачей травички. Особливою популярністю користується, звичайно, борщ з кропиви. Особливо часто це блюдо готують по весні, коли зелень кропиви ще зовсім молоденька і не така"зла" . Спробуйте і ви! Блюдо це неймовірно смачне і корисне - не дарма ж кропиву називають справжнім джерелом вітамінів. Допоможіть своєму організму після довгої зими. Ну а я розповім вам простий рецепт приготування борщу з кропивою:

1. Залийте грудку холодною водою і варіть 35 хвилин, знімаючи пінки.

2. Поки бульйон вариться, обсмажте дрібно нашатковану цибулю і натерту на середній терці моркву на рослинній олії. Картопля наріжте кубиками, яйця відваріть.

3. З готового бульйону дістаньте грудку і поріжте м'ясо порційними шматочками. Покладіть м'ясо назад в каструлю разом з нарізаною картоплею. Варіть 15 хвилин.

4. Додайте в бульйон нарізану кропиву, нарізані яйця, обсмажені овочі, нарубану зелень, сіль і спеції.

5. Дайте супу покипеть 2-4 хвилини, а потім зніміть з вогню. Розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!


  • Куряча грудка - 300 грам
  • Картопля - 150 грам
  • Цибуля - 50 грам
  • Морква - 50 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Кропива - 150 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Кріп, петрушка, сіль, спеції - - За смаком
Жителі центральної і північної Росії не особливо шанують кропиву. А даремно! Жителі півдня і жителі сонячної України давно відкрили для себе секрет цієї кусачей травички. Особливою популярністю користується, звичайно, борщ з кропиви. Особливо часто це блюдо готують по весні, коли зелень кропиви ще зовсім молоденька і не така"зла" . Спробуйте і ви! Блюдо це неймовірно смачне і корисне - не дарма ж кропиву називають справжнім джерелом вітамінів. Допоможіть своєму організму після довгої зими. Ну а я розповім вам простий рецепт приготування борщу з кропивою:

1. Залийте грудку холодною водою і варіть 35 хвилин, знімаючи пінки.

2. Поки бульйон вариться, обсмажте дрібно нашатковану цибулю і натерту на середній терці моркву на рослинній олії. Картопля наріжте кубиками, яйця відваріть.

3. З готового бульйону дістаньте грудку і поріжте м'ясо порційними шматочками. Покладіть м'ясо назад в каструлю разом з нарізаною картоплею. Варіть 15 хвилин.

4. Додайте в бульйон нарізану кропиву, нарізані яйця, обсмажені овочі, нарубану зелень, сіль і спеції.

5. Дайте супу покипеть 2-4 хвилини, а потім зніміть з вогню. Розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти