Зелений борщ з кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Особливо актуальний зелений борщ влітку. У нього приємна кислинка, яка освіжає і тонізує. В основному його готують з щавлю, але сьогодні розповім, як приготувати зелений борщ з кропиви.
Для приготування борщу можна використовувати свіжу кропиву або сушену, як і щавель. Багато господині заздалегідь сушать траву, щоб балувати своїх рідних не тільки червоним борщем цілий рік, а й зеленим. Є різні варіації його приготування, думаю, що у кожної господині борщ вийде особливим.
- Вода - 2 L
- Картопля - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Крем - За смаком
- Зелень - За смаком
1
Очистіть і наріжте шматочками картоплю. У каструлю налийте воду, додайте картоплю і відправте все на вогонь.
2
Очистіть цибулю з морквою, цибулю наріжте кубиками, а морква подрібніть на крупній тертці. На розпеченій сковороді з соняшниковою олією обсмажити цибулю з морквою. Додайте піджарку в борщ.
3
Одягніть рукавички і гарненько вимийте кропиву. Порційно обполосніть кропиву в друшляку з окропом. Відокремте стебла від листя, листочки нарубати дрібно.
4
Коли картопля майже готовий, надішліть кропиву і варіть дві хвилини, за смаком посоліть і поперчіть. Накрийте кришку і вимкніть вогонь, залиште борщ на 15-20 хвилин.
5
Тим часом відваріть курячі яйця круто, остудіть їх і очистіть. Подавайте борщ зі сметаною, вареними яйцями і зеленню (петрушкою, кропом, зеленою цибулею).