Холодний борщ зелений
(покроковий рецепт з фото)
Спекотного літа вже не хочеться гарячих, наваристих супів і борщів. Прийшов час легких овочевих перших страв, а головне - холодних. Сьогодні у нас такий суп з щавлю з огірками, зеленою цибулею і яйцями.
Холодні супи дуже популярні влітку. Сьогодні готуємо борщ зелений. Для цього попередньо варимо нарізану картоплю, ріпчаста цибуля і щавель в воді. Після нарізаємо свіжий огірок, Зелена цибуля, відварні круто яйця, петрушку, кріп і додаємо в суп. Подаємо холодний борщ зелений зі сметаною.
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 3-4 штук
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Огірок свіжий - 3-4 штук
- Петрушка - 1 пучок
- Щавель - 1 пучок
- Крем - 150 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Картопля очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте в каструлю з картоплею.
Налийте в каструлю воду і варіть до готовності картоплі і цибулі.
У щавлю обрізати стебла, помити його і нарізати.
Викладіть нарізану щавель в киплячий суп. provara 5-6 хвилин і вимикайте. Додати сіль за смаком вир.
Можна нарізати яйця, огірок, зелена цибуля і петрушку (кріп) і викласти в каструлю. Але я люблю подавати цей суп порційно. Один огірок помийте і дрібно наріжте, викладіть в тарілку.
Додайте нарізану зелену цибулю, який також потрібно попередньо помити.
Одне яйця, зварене круто, дрібно наріжте і додайте в тарілку.
Петрушку або кріп помийте, дрібно наріжте і викладіть в тарілку.
Налийте в тарілку з каструлі щавель з картоплею і цибулею.
При подачі додайте в тарілку столову ложку сметани. Подавайте суп холодним зі свіжим хлібом або грінками.