Борщ зелений зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Весна - саме час для того, щоб приготувати цей дивно смачний борщ. Готувати будемо з томатом, адже це ж борщ, а зелений він тому, що в ньому багато зелені: щавлю, кропу, петрушки.
Навесні на моєму столі дуже часто з'являються страви з щавлю. Ось такий борщ (а це саме борщ, адже він з томатом) любить готувати моя тітка. Ароматний, вітамінний і дуже смачний супчик. Приготувати його дуже легко. А якщо ви будете готувати пісний варіант, то це ще й швидко. Розповідаю, як приготувати борщ зі щавлем. Він виходить дійсно дуже смачним, повірте. Якщо вам не подобається загущать борщі борошном, зваріть додатково кілька картоплин, потовчіть їх в пюре і додайте в борщ разом зі щавлем. Подаємо борщ до столу зі сметаною, буде смачно!
- Щавель - 300-350 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зелень кропу, петрушки, лука - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
- Яйце варене - 2 штуки
Очистіть картопля, наріжте його невеликими кубиками або брусочками.
Наливаємо в каструлю 2 літра води, ставимо варитися картопля. Можна зварити борщ на м'ясному бульйоні.
Очистимо цибулю і моркву. Лук Мельк narezhem, а морква нарізаємо соломкою або натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на рослинному маслі хвилини 3-4.
Поставки в порт і моркви Пристрасті, перемішаємо і обсмажити буквально хвилину-півтори.
Додамо томатну пасту, перемішаємо. Обсмажуємо хвилину, додаємо пару ложок води і ще раз перемішуємо, тушкуємо ще хвилинку.
Щавель ретельно промиємо і дрібно наріжемо.
Помиємо і наріжемо зелень.
Очистимо варені яйця, наріжемо їх кубиками. Ще яйця можна половинками викладати в тарілку з борщем при подачі.
Картопля вже зварилася, додаємо в каструлю обсмажені овочі з томатом, щавель і зелень. Солимо і додаємо перець. Варимо хвилин 5-6.
Пробуємо борщ, додаємо сіль, якщо треба. Додамо нарізані яйця і прибираємо борщ з вогню, нехай настоїться хвилин 10-15.