Рецепт Зелений борщ з щавлем і томатом фото

Зелений борщ з щавлем і томатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Помідор, Щавель
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи

Розповім, як приготувати зелений борщ з щавлем і томатом. Це досить просте і безмірно смачне першу страву, яке обов'язково вам сподобається! Навіть маленькі прівереди їдять із задоволенням!

Цей простий рецепт зеленого борщу з щавлем і томатом об'єднує в собі переваги і червоного, і зеленого борщу. Я ось обожнюю і той і інший, тому для мене свого часу став відкриттям цей рецепт, адже це перша страва виглядає, як червоний борщ, але при цьому за смаком більше нагадує зелений. Чудеса кулінарії, не більше і не менше! Спробуйте і ви цей чудовий червоно-зелений борщ!


  • М'ясо на кістці - 500 грам (можна використовувати птицю)
  • Картопля - 4-5 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Капуста - 0.5 штуки
  • Щавель - 1 пучок
  • Помідори - 2-3 штук
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для засмажкою )
зелений борщ з щавлем і томатом - фото крок 1
1. Промите м'ясо викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Я в бульйон додаю ще сіль, лавровий лист і корінь петрушки. Доводимо до готовності, не забуваємо зняти піну.
зелений борщ з щавлем і томатом - фото крок 2
2. Далі м'ясо дістаємо. Чистимо і ріжемо картоплю і капусту, закладаємо в бульйон. М'ясо остудити, наріжемо порційними шматочками і назад відправимо в борщ. На сковороді обсмажити цибулю і моркву, а потім додамо томатну пасту і подрібнені в пюре томати. Доводимо до кипіння, додамо спеції і теж відправимо в борщ.
зелений борщ з щавлем і томатом - фото крок 3
3. Коли суп ще раз закипить, додамо спеції, дрібно порізаний щавель, зменшимо вогонь, і нехай ще 15 хвилин покипить. Потім нехай півгодини настоїться під кришкою.
зелений борщ з щавлем і томатом - фото крок 4
4. Ну от і все! Страву можна розкладати по тарілках і подавати до столу! Такий борщ прекрасно поєднується з темним хлібом.

Схожі рецепти