Зелений борщ з щавлем і томатом
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати зелений борщ з щавлем і томатом. Це досить просте і безмірно смачне першу страву, яке обов'язково вам сподобається! Навіть маленькі прівереди їдять із задоволенням!
Цей простий рецепт зеленого борщу з щавлем і томатом об'єднує в собі переваги і червоного, і зеленого борщу. Я ось обожнюю і той і інший, тому для мене свого часу став відкриттям цей рецепт, адже це перша страва виглядає, як червоний борщ, але при цьому за смаком більше нагадує зелений. Чудеса кулінарії, не більше і не менше! Спробуйте і ви цей чудовий червоно-зелений борщ!
- М'ясо на кістці - 500 грам (можна використовувати птицю)
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Капуста - 0.5 штуки
- Щавель - 1 пучок
- Помідори - 2-3 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для засмажкою )
1. Промите м'ясо викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Я в бульйон додаю ще сіль, лавровий лист і корінь петрушки. Доводимо до готовності, не забуваємо зняти піну.
2. Далі м'ясо дістаємо. Чистимо і ріжемо картоплю і капусту, закладаємо в бульйон. М'ясо остудити, наріжемо порційними шматочками і назад відправимо в борщ. На сковороді обсмажити цибулю і моркву, а потім додамо томатну пасту і подрібнені в пюре томати. Доводимо до кипіння, додамо спеції і теж відправимо в борщ.
3. Коли суп ще раз закипить, додамо спеції, дрібно порізаний щавель, зменшимо вогонь, і нехай ще 15 хвилин покипить. Потім нехай півгодини настоїться під кришкою.
4. Ну от і все! Страву можна розкладати по тарілках і подавати до столу! Такий борщ прекрасно поєднується з темним хлібом.