Зелений борщ з щавлем і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Цей борщ - одне з найулюбленіших і популярних літніх страв. Після холодної зими так приємно поласувати першою зеленню. Вітамінний і смачний борщ з легкою кислинкою легко готується. Вам сподобається!
Навесні, як тільки досить відростають листя щавлю, мої домочадці вимагають зеленого борщу. А я і не відмовляюся, варю. Адже цей смачний вітамінний борщ подобається і мені теж. Якщо ви початківець кулінар, вам буде цікаво дізнатися, як приготувати зелений борщ з щавлем і яйцем. Рецепт простий і легкий. Читаємо, дивимося і готуємо!
- Курка - 300-350 грам (будь-яка частина)
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Щавель - 1-2 Пучков
- Яйця - 3 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Зелень кропу і петрушки - 30 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Вода - 2, 5 L
В першу чергу зваримо бульйон для борщу. Цього разу варимо курячий, адже він готується швидко. Разрежем курку на шматки, заливаємо водою і варимо до готовності.
Коли курка зварилася, дістаємо її з каструлі, а бульйон проціджуємо.
Очистимо моркву і картоплю.
І нарізаємо. Картопля наріжемо крупніше, ніж морква.
Відокремлюємо м'ясо від кісток.
І відправимо в каструлю з бульйоном м'ясо, картопля і морква. Варимо до готовності картоплі.
Ретельно промиваємо листя щавлю. Кількість щавлю залежить від того, наскільки кислий вам подобається борщ. Я кладу багато.
І дрібно нарізаємо.
Додаємо щавель в каструлю, коли звариться картопля. Солимо.
Вимиємо і дрібно нарізаємо зелень.
Коли борщ зі щавлем покипит хвилин 5, додаємо зелень, мелений перець і лавровий лист. Вимикаємо плиту.
Заздалегідь відварити яйця.
Потім очистимо яйця і наріжемо часточками.
Розливаємо борщ по тарілках, додаємо часточки варених яєць і подаємо до столу. А потім кожен їдець сам заправляє борщ сметаною.