Зелений борщ з яйцем і щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Забудьте про те, що борщ повинен бути з капустою і буряками. Я пропоную зовсім інший склад відомого супу, через якого зміниться не тільки його колір, але і смак. Обов'язково спробуйте зробити!
Запишіть в свою кулінарну книгу рецепт про те, як приготувати зелений борщ з яйцем і щавлем. Таке блюдо ще називають зеленими щами. Спробуйте цей супчик і визначте, який вид вам подобається більше: звичний борщ або зелений зі щавлем.
- Свинина - 500 грам (на кісточці)
- Щавель - 2 пучка
- Вода - 2, 5 L
- Рослинна олія - 10 мілілітрів
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
Промийте свинину, потім наріжте її шматками (разом з кісточкою) і залийте 2, 5 літрами води. Поставте варитися м'ясо до готовності приблизно на 1, 5 годину. Зваріть яйця круто.
У вас є час зайнятися засмажкою для борщу. Лук подрібніть, моркву натріть. Налийте в сковороду олію і пасеруйте овочі до м'якості.
Щавель промийте, дайте стекти воді. Наріжте зелень дрібно.
Очистіть картопля і наріжте невеликими кубиками, закиньте до м'яса хвилин за 15 до його готовності, сіль вир.
Слідом покладіть заправку і проваріть хвилин 5. Тепер черга щавлю. Покладіть його в каструлю, дочекайтеся закипання і вимкніть вогонь. Перед подачею дайте супу настоятися хвилин 15.
Налийте суп в тарілки і в кожну викладіть по половинці звареного круто яйця. Насолоджуйтесь!