Каша з кропиви
(покроковий рецепт з фото)
З корисної вітамінної кропиви можна приготувати не тільки салат або суп, але і кашу. Мінімум інгредієнтів, простий процес і в результаті - апетитне блюдо, яке однозначно здатне здивувати!
Якщо ви хочете зробити блюдо ситніше, сміливо додавайте кукурудзяну муку або манку, наприклад, а також можна спробувати поекспериментувати з коханою крупою - рисом, Pšeno, bulgurom або kuskusom.
- Кропива - 1 пучок
- Цибулина - 1/2 штуки
- Морква - 1/2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Складові, які нам будуть потрібні для каші.
Насамперед промийте кропиву, залийте окропом і проваріть близько 3-4 хвилин на повільному вогні.
Розігрійте в каструльці рослинне масло і викладіть туди подрібнену цибулю і моркву.
Кропиву обсушити і подрібніть. Відвар збережіть, він нам знадобиться.
До обсмаженою овочам додайте борошно, перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
Поступово додавайте відвар кропиви, доводячи до однорідної консистенції.
Слідом додайте кропиву, по необхідності влийте ще трохи відвару. Обов'язково посоліть за смаком, можна додати перець або інші спеції.
Проваріть кашу на повільному вогні ще близько 3 хвилин, помішуючи.
Каша з кропиви готова. Пробуйте!