Мармелад з кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт досить простий. Він розповість, як приготувати мармелад з кропиви. Приготування не займе багато часу. Потрібно тільки зібрати трохи свіжої кропиви - і результат вразить будь-якого ласуна.
Навіть маленька дитина знає, що кропива "кусається", але мало хто знає, що кропива це джерело вітамінів і корисних речовин. За вмістом вітаміну С кропива стоїть на першому місці, а вже після йде чорна смородина і лимон. Саме ці якості роблять мармелад з кропиви настільки привабливим в зиязикай період року. Пару хвилин - і у Вас готові солодощі для профілактики респіраторних захворювань.
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Желатин - 50 грам
- Листя кропиви - 30 грам (молоді)
- Сік лимона - 1/4 штуки
- Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 30 грам
- Ванілін - За смаком
Необхідно ретельно розмішати цукор і ванілін в 100 мл теплої води.
Туди ж додайте желатин. Потрібно помішувати до повного розчинення гранул.
Туди ж додайте желатин. Потрібно помішувати до повного розчинення гранул.
Кропиву обдайте окропом. Листя подрібнити блендером до консистенції рідкого фруктового пюре. Якщо листя великі, то їх спочатку краще нарізати.
Додайте в кропиву сік лимона і апельсина, а також суміш цукру з ваніліном. Все ретельно перемішайте і розлийте в формочки для льоду.
Після охолодження вийміть з формочок і посипте мармелад цукровою пудрою.
Після охолодження вийміть з формочок і посипте мармелад цукровою пудрою.