Рецепт Суп з щавлю та кропиви фото

Суп з щавлю та кропиви
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Зелень , Яйця , Щавель , Кропива
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 35 хв.

Якщо ви віддаєте перевагу готувати не тільки смачні, але і корисні страви, тоді цей вельми простий рецепт супу з щавлю та кропиви буде вам до смаку.

Опис приготування:

Перед вами дуже простий рецепт супу з щавлю та кропиви з овочами. Основою для нього може стати свинячий, яловичий або курячий бульйон, а щоб зробити легкий і низькокалорійний обід, можна взяти звичайну воду. Яєчко чудово доповнює супчик і робить його не тільки смачним, але і красивим.

  • Щавель - 100 грам
  • Кропива - 100 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 2-3 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Бульйон або вода - 1.5 L
суп з щавлю та кропиви - фото крок 1
1. Насамперед потрібно поставити варитися бульйон (ви, безумовно, заощадите час, якщо будете використовувати вже готовий бульйон, який потрібно просто довести до кипіння). Паралельно поставте варитися круто яйця.
суп з щавлю та кропиви - фото крок 2
2. Очистіть моркву, натріть її на дрібній тертці. Також очистіть і наріжте дрібними кубиками картоплю.
суп з щавлю та кропиви - фото крок 3
3. Щоб суп з щавлю та кропиви в домашніх умовах був максимально корисним, зажарку робити не потрібно. У киплячий і трохи підсолений бульйон відправте моркву і картоплю.
суп з щавлю та кропиви - фото крок 4
4. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулину. Надішліть її в бульйон, варіть на повільному вогні близько 10-15 хвилин.
суп з щавлю та кропиви - фото крок 5
5. За цей час потрібно кілька разів обдати кропиву окропом. Це дозволить прибрати її здатність до"обпеченю" .
суп з щавлю та кропиви - фото крок 6
6. Як випливає промийте її під холодною водою і наріжте. Ріжте зелень не дуже крупно.
суп з щавлю та кропиви - фото крок 7
7. Зі щавлем все набагато простіше: його досить злегка промити і нарізати. Опустіть зелень в каструлю, варіть близько 10 хвилин. За цей час очистіть зварені і охолоджені яйця, наріжте їх навпіл (при бажанні можна і дрібними кубиками).
суп з щавлю та кропиви - фото крок 8
8. Ось і весь секрет, як приготувати суп з щавлю та кропиви. У тарілку викладіть половинку яйця, подавайте до столу зі сметаною. Дуже смачно, простий і корисний!

Схожі рецепти