Суп з щавлю та кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу готувати не тільки смачні, але і корисні страви, тоді цей вельми простий рецепт супу з щавлю та кропиви буде вам до смаку.
Перед вами дуже простий рецепт супу з щавлю та кропиви з овочами. Основою для нього може стати свинячий, яловичий або курячий бульйон, а щоб зробити легкий і низькокалорійний обід, можна взяти звичайну воду. Яєчко чудово доповнює супчик і робить його не тільки смачним, але і красивим.
- Щавель - 100 грам
- Кропива - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Бульйон або вода - 1.5 L
1. Насамперед потрібно поставити варитися бульйон (ви, безумовно, заощадите час, якщо будете використовувати вже готовий бульйон, який потрібно просто довести до кипіння). Паралельно поставте варитися круто яйця.
2. Очистіть моркву, натріть її на дрібній тертці. Також очистіть і наріжте дрібними кубиками картоплю.
3. Щоб суп з щавлю та кропиви в домашніх умовах був максимально корисним, зажарку робити не потрібно. У киплячий і трохи підсолений бульйон відправте моркву і картоплю.
4. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулину. Надішліть її в бульйон, варіть на повільному вогні близько 10-15 хвилин.
5. За цей час потрібно кілька разів обдати кропиву окропом. Це дозволить прибрати її здатність до "обпеченю" .
6. Як випливає промийте її під холодною водою і наріжте. Ріжте зелень не дуже крупно.
7. Зі щавлем все набагато простіше: його досить злегка промити і нарізати. Опустіть зелень в каструлю, варіть близько 10 хвилин. За цей час очистіть зварені і охолоджені яйця, наріжте їх навпіл (при бажанні можна і дрібними кубиками).
8. Ось і весь секрет, як приготувати суп з щавлю та кропиви. У тарілку викладіть половинку яйця, подавайте до столу зі сметаною. Дуже смачно, простий і корисний!