Пісний суп з кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Супи з кропивою смачні і корисні. Рецепт приготування простий, а основний інгредієнт зростає, практично, всюди. Навесні листя кропиви ніжні і соковиті, ідеально підходять для перших страв і салатів.
Кропиву вибираємо молоду і зриваємо тільки верхню частину. Для приготування супу знадобляться тільки молоді листочки. Кропиву обов'язково обдаємо окропом. Після чого, вона вже не жалить, її можна брати рукою і вживати в їжу.
- Кропива - 2 пучка
- Картопля - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 частина
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Моркву і селеру чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Порізані овочі кладемо в каструлю з киплячою водою.
Додаємо картоплю і дрібно порізану цибулю. Солимо і варимо до готовності.
Кропиву кладемо в миску і заливаємо окропом, потім добре промиваємо. Вибираємо тільки молоді листочки і нарізаємо.
За хвилину до вимикання висипаємо в суп кропиву і нарізаний часник.
Пісний суп з кропиви готовий, залишається додати трохи чорного перцю і петрушку. Смачного!