Суп з кропиви та селери
(покроковий рецепт з фото)
Молочні крем-супи не дарма є одними з найлегших і простих у приготуванні, тому розповім вам, як приготувати суп з кропиви і селери: дієтичний, красивого смарагдового кольору!
Цей рецепт відмінно підійде для тих, хто хоче привести свою фігуру в форму, так як суп, приготований за цим рецептом, виходить дієтичним. Суп з кропиви та селери дуже красивий на вигляд завдяки кропиві і ароматний через спецій, що робить його гідним варіантом першого страви. Можете замість молока додати вершки, якщо ви не дотримуєтеся дієти. Обов'язково обсмажуйте цибулю-порей на рослинній олії з вершковим, так як воно дає дуже приємний вершковий аромат овочів і зелені.
- Лук-пориста - 100 грам
- Селера кореневої - 300 грам
- Масло рослинне - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Верхні пагони кропиви - 1 пучок
- Бульйон курячий - 300 мілілітрів
- Молоко домашнє - 500 мілілітрів (або вершки)
- Прованські трави - За смаком
- Базилік - За смаком
- Білий гострий перець - За смаком
- Майоран - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Раніше очищений селеру наріжте великими кубиками, цибуля-порей наріжте півкільцями. У розігрітій каструлі на рослинному і вершковому маслі обсмажити цибулю-порей, постійно помішуючи.
2. Додайте нарізану селеру і протягом декількох хвилин обсмажте. Додати сіль, додайте спеції, добре перемішайте. Потім додайте бульйон і варіть 7 хвилин.
3. Після закінчення семи хвилин селера буде готовий. Додайте кропиву, добре перемішайте і накрийте кришкою, щоб кропива злегка опала. Зніміть каструлю з вогню і перебити суп блендером.
4. Додайте частинами гаряче молоко, щоб довести суп до необхідної вам консистенції. Потім прокип'ятіть суп ще раз протягом декількох хвилин і дайте настоятися 20 хвилин. Смачного!