Суп з кропиви з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас на городі росте кропива, не спиш її виривати і викидати! Крім відмінного настою для косметичних цілей, з кропиви готується прекрасний ситний суп, дивіться рецепт приготування!
Найкраще для приготування супів, салатів та інших страв підходить молода кропива. Її можна зірвати навіть в поле, головне, щоб не вздовж дороги, і вона повинна бути саме молодий - це помітно за кольором листя і її висоті. Щоб приготувати суп з кропиви з м'ясом ми візьмемо курку, тоді бульйон буде більш легкий, та й сам суп виходить наваристим, але не жирним. Огірковий розсіл додасть приємну пікантність і кислинку.
- Курка - 600 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Кропива молода - 100 грам
- Розсіл огірковий - 1 Склянка
- Морквина - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Мал - 0, 5 склянки
- Зелена цибуля - За смаком
- Чорний перець горошком - 4-5 штук
- Крем - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Зваріть бульйон: курку покладіть в каструлю, додайте половинку лука, корінь селеру і варіть до готовності курки. Не забувайте знімати піну, щоб бульйон був чистим.
Тим часом, поріжте овочі: картоплю поріжте кубиками, морквину натріть на тертці, цибулю порізати дрібно.
Мал промийте до прозорості води.
Мал промийте до прозорості води.
Коли курка буде готова, дістаньте її з бульйону разом з відвареним цибулею. Додайте в бульйон спеції, огірковий розсіл і доведіть ще раз до кипіння.
Додайте в бульйон картоплю. Через хвилин 8-10 - Мал.
А поки вариться картопля, можете зробити піджарку: обсмажте на олії рослинній морквину з цибулею.
Додайте в бульйон картоплю. Через хвилин 8-10 - Мал.
А поки вариться картопля, можете зробити піджарку: обсмажте на олії рослинній морквину з цибулею.
Яйце підготуйте: збийте злегка в мисці.
Кропиву обшпарити окропом і поріжте дрібно.
Відварну курку поріжте на невеликі шматочки.
Через хвилин 10, після того, як додали рис, закиньте в суп кропиву.
Zažarku.
І влийте яйце.
Додайте також курку.
Проваріть хвилин 5 на невеликому вогні.
Готовий суп з кропиви з м'ясом подавайте, посипавши зеленню свіжої і додавши трохи сметани. Смачного!