Сазан в сметані
(покроковий рецепт з фото)
На святковий або щоденний стіл рекомендую дуже класний і простий варіант, як приготувати сазана в сметані, запеченого в духовці. Апетитна рибка з хрусткою скоринкою - шалено смачно.
Сазан в сметані в домашніх умовах з зеленню в черевці виходить дуже ароматним. Соєвий соус надає пікантний смак, а завдяки сметанному обмазці утворюється неймовірна скоринка. Також я рекомендую додати трохи майонезу для більш цікавою нотки смаку.
- Короп - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
1. Насамперед потрібно ретельно очистити рибку, промити під проточною водою. Соєвий соус з'єднайте з перцем і полийте рибку з усіх боків, в тому числі і в черевце. Залиште приблизно на півгодинки.
2. Коли рибка трохи просочилася, включіть її і залиште розігріватися до 180 градусів. Зелень (а я використовую в рецепт приготування сазана в сметані кріп, базилік, петрушку) вимийте і помістіть в черевця. До речі, цілком можна взяти і заморожену зелень. За бажанням також всередину можна помістити скибочки лимона.
3. Підготуйте спеції, які будуть надавати рибку смак і аромат. Натріть її ними з усіх боків. Повапните як слід сметаною з додаванням майонезу.
4. Деко застеліть пергаментом або фольгою і змастіть рослинною олією. Викладіть рибку і відправте в духовку на 20 хвилин. Після акуратно дістаньте і переверніть на інший бік, щоб вона як слід підрум'яниться.
5. Ще хвилин через 20 риба повинна добре проготовіться. Сподіваюся, що мій варіант, як зробити сазана в сметані вам сподобається.
Подавайте до столу з овочами, гарніром або соусом.
Подавайте до столу з овочами, гарніром або соусом.