Сазан в сметані в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна, соковита і смачна риба в сметані готується дуже легко. Вам не складе особливих труднощів приготувати її за цим рецептом. Так навіщо ж тоді відкладати це на потім? готуємо!
Короп - дикий карп, з якого в багатьох країнах готують смачні страви, а в деяких його зовсім не їдять. Сазан - по-своєму смачна риба, її і смажать, і спалити, і фарширують. Я хочу розповісти вам, як зробити сазана в сметані в духовці. Риба вийде дуже апетитною, ніжною і ароматною. А якщо ще додати сир, який після запікання стане красивою і смачною скоринкою, вийде дуже смачно. Розповідати можна багато, треба спробувати. Перед вами рецепт приготування сазана в сметані в духовці. Готуйте, і нехай буде смачно!
- Короп - 2 кілограма(2 штуки)
- Крем - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кріп зелень - 30 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сир - 75-100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Чистий і витрачати рибу, відрізаємо голови. Якщо у вас один сазан, розріжте його на шматки, щоб він увійшов в форму, в якій будете його запікати. Посолити і поперчити рибку і всередині, і зовні. Якщо ваша риба пахне тванню, перед засолкою можна натерти її лимоном або замочити у воді з оцтом хвилин на 10.
Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю. Обсмажуємо його на сковороді на рослинному маслі до легкого золотистого кольору. Потім додаємо до нього борошно, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Моя сковорода зі знімною ручкою, в ній я і буду запікати рибу в духовці. Розсовуємо цибулю з боків сковороди, викладаємо на місце, що звільнилося рибу. Якщо мало масла, можна його трохи долити. Обсмажуємо рибу.
Хвилин через 5 перевертаємо сазанів на іншу сторону і обсмажуємо.
Коли риба обсмажити з обох сторін, заливаємо її сметаною, додаємо дрібку солі і нарізаний кріп. Закриваємо кришкою і відправляємо в духовку запікатися при температурі 200 градусів хвилин на 20-25.
Сир натираємо на тертці. Хв 5-10 до закінчення часу запікання прибираємо кришку з форми з рибою і посипаємо рибу сиром. Запікаємо до золотистої скоринки.