Сарма (турецькі голубці)
(покроковий рецепт з фото)
Сарма - традиційне блюдо, яке готують в Туреччині з 17 століття. Хочу приготувати, може не найпопулярнішу версію, але однозначно смачну - листя капусти - з листя квашеної капусти.
Сарма - дуже смачне, ситне і соковите блюдо. У турецькій кухні існує дуже багато видів Сарми, відрізняється як начинка, так і оболонка. У начинку для Сарми кладуть булгур, пшеничні зерна, гайка, сир і навіть рибу, морепродукти, а загортають в будь-листя, які придатні для їжі: шпинат, шовковиця, щавель, листя черешні. Сьогодні розповім, як приготувати більш звичний для нашої кухні вид Сарми з капусти, рису і яловичого фаршу. Правда, капуста у нас буде квашена цілим качаном, ох і побігала я поки знайшла її. З візьмемо спецій м'яту, базилік і перець. Головний секрет найсмачнішою Сарми, це довгий ловлення в духовці при низькій температурі. Блюдо непросте, але дуже смачне!
- Маринована капуста - 1 штука
- Фарш яловичий - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки(1 шт. - в фарш, 1 шт. - в бульйон)
- Мал - 200 грам
- Струшуючи sushenaya - 0, 5 чайних ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Базилік сушений - 0.5 чайних ложки
- Паприка - 0.5 чайних ложки
- Бульйон овочевий - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелений сушений лук - 1 Чайна ложка