Рецепт Сарма (турецькі голубці) фото

Сарма (турецькі голубці)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Сарма - традиційне блюдо, яке готують в Туреччині з 17 століття. Хочу приготувати, може не найпопулярнішу версію, але однозначно смачну - листя капусти - з листя квашеної капусти.

Опис приготування:

Сарма - дуже смачне, ситне і соковите блюдо. У турецькій кухні існує дуже багато видів Сарми, відрізняється як начинка, так і оболонка. У начинку для Сарми кладуть булгур, пшеничні зерна, гайка, сир і навіть рибу, морепродукти, а загортають в будь-листя, які придатні для їжі: шпинат, шовковиця, щавель, листя черешні. Сьогодні розповім, як приготувати більш звичний для нашої кухні вид Сарми з капусти, рису і яловичого фаршу. Правда, капуста у нас буде квашена цілим качаном, ох і побігала я поки знайшла її. З візьмемо спецій м'яту, базилік і перець. Головний секрет найсмачнішою Сарми, це довгий ловлення в духовці при низькій температурі. Блюдо непросте, але дуже смачне!

  • Маринована капуста - 1 штука
  • Фарш яловичий - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 2 штуки(1 шт. - в фарш, 1 шт. - в бульйон)
  • Мал - 200 грам
  • Струшуючи sushenaya - 0, 5 чайних ложки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Базилік сушений - 0.5 чайних ложки
  • Паприка - 0.5 чайних ложки
  • Бульйон овочевий - 1 літр
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Зелений сушений лук - 1 Чайна ложка
сарма (турецькі голубці) - фото крок 1
Отже, почнемо з капусти. Кочан потрібно розібрати по листочками, зрізати товсті краю. Залийте капусту водою і дайте трохи постояти.
сарма (турецькі голубці) - фото крок 2
Підготуйте інші інгредієнти. Цибулю і моркву дрібно наріжте, рис промийте.
сарма (турецькі голубці) - фото крок 3
Фарш перемішайте з рисом і додайте спеції.
сарма (турецькі голубці) - фото крок 4
Цибуля і моркву обсмажте на олії, додайте до фаршу.
сарма (турецькі голубці) - фото крок 5
На кожен капустяний листок покладіть ложку начинки і загорніть конвертиком.
сарма (турецькі голубці) - фото крок 6
Покладіть все конвертики в чавунну сковороду, щільно притискаючи один до одного.
сарма (турецькі голубці) - фото крок 7
У бульйон додайте сметану і томатну пасту, гарненько перемішайте. Цим соусом залийте САРМ, додайте моркву і сушений зелений лук. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 3 годину.
сарма (турецькі голубці) - фото крок 8
Коли голубці протомой, можна подавати їх до столу гарячими. Смачного!

Схожі рецепти