Рецепт Турецькі булочки фото

Турецькі булочки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Булочки, також звані"ачмой" , є класикою турецької кухні. Готуються булочки просто і швидко, ще швидше з'їдаються, так як неймовірно смачні!

Опис приготування:

Тісто на булочки не повинно бути занадто тугим. Крім того, для тесту можна брати не тільки молоко, а суміш, що складається наполовину з молока і води. Яке вибирати масло - вершкове або рослинне - теж вирішувати тільки вам, але результат в будь-якому випадку буде чудовим.

  • Борошно пшеничне - 3, 5 - 4 склянки
  • Тепле молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі свіжі пресовані - 6 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Чорний кунжут - 2 Ст. Ложки
турецькі булочки - фото крок 1
Підготуйте продукти для приготування тіста відповідно до рецепту.
турецькі булочки - фото крок 2
Влийте в миску тепле молоко і покладіть в нього дріжджі, розмішайте до розчинення дріжджів. Потім всипте сіль і цукровий пісок, перемішайте до розчинення.
турецькі булочки - фото крок 3
Стільком людям одне яйце і додайте до молока.
турецькі булочки - фото крок 4
Розм'якшіть в мікрохвильовій печі вершкове масло і покладіть його в тісто. Замість вершкового масла можна взяти рафінована рослинна олія без яскравого запаху.
турецькі булочки - фото крок 5
Злегка перемішайте всі інгредієнти.
турецькі булочки - фото крок 6
Просійте борошно.
турецькі булочки - фото крок 7
Зауважу тісто, воно повинно бути м'яким.
турецькі булочки - фото крок 8
Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1 час.
турецькі булочки - фото крок 9
Тісто, що підійшло викладіть на робочу поверхню столу, стіл посипати борошном не треба, тісто не буде до нього прилипати. Якщо тісто липке, то просто змастіть руку рослинним маслом, щоб було легше працювати з тестом.
турецькі булочки - фото крок 10
Цей обсяг тесту розрахований на шість булочок, тому ділимо тісто на шість рівних шматочків.
турецькі булочки - фото крок 11
Кожен шматочок тіста розділіть ще навпіл.
турецькі булочки - фото крок 12
Округлите кожен шматочок тіста в кулю.
турецькі булочки - фото крок 13
Розкачайте кожен шматочок тіста в довгу смужку, на одну булочку потрібно по 2 смужки тесту, змастіть смужки тесту рослинним маслом.
турецькі булочки - фото крок 14
Поверніть кожну смужку тесту в поздовжній рулетик.
турецькі булочки - фото крок 15
Переплетіть рулетики в джгут.
турецькі булочки - фото крок 16
Заблокуйте кінці в кільце і злегка розтягніть тісто, щоб діаметр збільшився в розмірі.
турецькі булочки - фото крок 17
Викладіть все булочки на деко, застелений папером для випічки.
турецькі булочки - фото крок 18
Змастіть булочки перед випічкою яєчним жовтком або сумішшю яйця з однією столовою ложкою молока.
турецькі булочки - фото крок 19
Посипте булочки скинений чорним кунжутом. Дайте 10-хвилинну расстойку, в цей час розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте булочки протягом 20 хвилин.
турецькі булочки - фото крок 20
Готові булочки зніміть з дека і подавайте до столу.
турецькі булочки - фото крок 21
Булочки вийшли неймовірно апетитними і ароматними, з ніжним м'якушем, який до того ж листковий всередині.

Схожі рецепти