Турецькі булочки
(покроковий рецепт з фото)
Булочки, також звані "ачмой", є класикою турецької кухні. Готуються булочки просто і швидко, ще швидше з'їдаються, так як неймовірно смачні!
Тісто на булочки не повинно бути занадто тугим. Крім того, для тесту можна брати не тільки молоко, а суміш, що складається наполовину з молока і води. Яке вибирати масло - вершкове або рослинне - теж вирішувати тільки вам, але результат в будь-якому випадку буде чудовим.
- Борошно пшеничне - 3, 5 - 4 склянки
- Тепле молоко - 1 Склянка
- Дріжджі свіжі пресовані - 6 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення)
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний кунжут - 2 Ст. Ложки
Підготуйте продукти для приготування тіста відповідно до рецепту.
Влийте в миску тепле молоко і покладіть в нього дріжджі, розмішайте до розчинення дріжджів. Потім всипте сіль і цукровий пісок, перемішайте до розчинення.
Стільком людям одне яйце і додайте до молока.
Розм'якшіть в мікрохвильовій печі вершкове масло і покладіть його в тісто. Замість вершкового масла можна взяти рафінована рослинна олія без яскравого запаху.
Злегка перемішайте всі інгредієнти.
Просійте борошно.
Зауважу тісто, воно повинно бути м'яким.
Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1 час.
Тісто, що підійшло викладіть на робочу поверхню столу, стіл посипати борошном не треба, тісто не буде до нього прилипати. Якщо тісто липке, то просто змастіть руку рослинним маслом, щоб було легше працювати з тестом.
Цей обсяг тесту розрахований на шість булочок, тому ділимо тісто на шість рівних шматочків.
Кожен шматочок тіста розділіть ще навпіл.
Округлите кожен шматочок тіста в кулю.
Розкачайте кожен шматочок тіста в довгу смужку, на одну булочку потрібно по 2 смужки тесту, змастіть смужки тесту рослинним маслом.
Поверніть кожну смужку тесту в поздовжній рулетик.
Переплетіть рулетики в джгут.
Заблокуйте кінці в кільце і злегка розтягніть тісто, щоб діаметр збільшився в розмірі.
Викладіть все булочки на деко, застелений папером для випічки.
Змастіть булочки перед випічкою яєчним жовтком або сумішшю яйця з однією столовою ложкою молока.
Посипте булочки скинений чорним кунжутом. Дайте 10-хвилинну расстойку, в цей час розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте булочки протягом 20 хвилин.
Готові булочки зніміть з дека і подавайте до столу.
Булочки вийшли неймовірно апетитними і ароматними, з ніжним м'якушем, який до того ж листковий всередині.