Турецькі коржі гезлеме
(покроковий рецепт з фото)
Національна страва, яке прийшло до нас з-за моря. Ділимося рецептом, як приготувати турецькі коржі гезлеме. Незважаючи на складну назву, робиться випічка просто і з доступних продуктів.
Для приготування цієї страви потрібні самі звичайні і прості продукти, які напевно можна знайти в холодильнику і засіках у кожної господині. В якості начинки використовуємо бринзу з зеленню, яка є в холодильнику або в городі, однак можна зробити коржі з м'ясом, з овочами, з сиром, а також солодкі: з фруктами, горіхами і сухофруктами. Блюдо залишає повний політ для фантазії.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Оливкова олія - 12 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень - 1 пучок (петрушка, щавель, фенхель)
- Бринза - 150 грам
- Вершкове масло - 15 грам
1. Просіваємо в миску борошно, додаємо трохи солі, вливаємо воду і оливкове масло. Замішуємо м'яке і еластичне тісто, загортаємо в плівку, відправляємо його в холодильник на 60 хвилин.
2. Готове тісто поділяємо на 3 кульки, кожен розгортаємо качалкою в коло діаметром 17-20 сантиметрів. Після чого наметовому тісто на качалку і розгортаємо від середини до країв. В результаті отримуємо коло, розміром близько 30 сантиметрів.
3. Зелень миємо, просушуємо паперовим рушником, потім дрібно рубаємо. На розкатаний пласт насипаємо рівномірно зелень і бринзу.
4. Те ж саме робимо з кожним пластом, після чого складаємо їх конвертиком.
5. Відправляємо коржі на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла і обсмажуємо з двох боків до рум'яної і хрусткої скоринки.
6. Готові коржі перекладаємо на тарілку і змащуємо невеликим шматочком вершкового масла.