Турецька коржик гезлеме
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам показати, як приготувати турецьку коржик гезлеме. Тісто тут елементарне, а в якості начинки ви можете вибирати будь-які продукти за своїм смаком: від сиру, овочів до різних видів м'яса.
Традиційні турецькі коржі гезлеме готують з різною начинкою. Якщо ви бували на курортах Туреччини, вам знайома ця смачна і проста випічка. Готують гезлеме на спеціальних сковорідках - Саджан. Якщо у вас такої немає, просто обсмажте на звичайній сковороді без масла. В якості начинки ідеально підійде зелень і сир: шпинат, базилік, петрушка і бринза (або фета).
- Борошно - 100 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Оливкова олія - 1-1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень - - Пучков
- Сир - За смаком

Приготуйте тісто.
У миску просійте борошно, додайте сіль, влийте воду і масло.
У миску просійте борошно, додайте сіль, влийте воду і масло.

Замісити м'яке тісто, скатайте в шар, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на годину.

Потім розділіть тісто на 3 частини.

Кожен кульку треба розкачати в тонкий пласт.

Розкочуйте від центру до країв, формуючи коло.

Виходить коло діаметром приблизно в 30 см.

Підготуйте начинку: дрібно наріжте зелень.
Сир (бринза або сир фета) розкришите руками.
Сир (бринза або сир фета) розкришите руками.

Посипте пласти начинкою.

Загорніть як на фото: спочатку протилежні краю знизу і зверху.

А потім бічні краю. Виходить свого роду конверт.

Смажте на розігрітій сковороді до готовності з обох сторін.
Можете трохи додати рослинного масла, але в ідеалі воно не знадобиться. Гезлеме готують на сухій сковороді.
Можете трохи додати рослинного масла, але в ідеалі воно не знадобиться. Гезлеме готують на сухій сковороді.

В цілому я їх смажила по 4-5 хвилин з кожного боку.

Готову турецьку коржик гезлеме змастіть маслом вершковим.

Найкраще їсти гезлеме прямо з печі.
Смачного!
Смачного!