Рецепт Турецька коржик гезлеме фото

Турецька коржик гезлеме
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно, Зелень
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Коржі

Хочу вам показати, як приготувати турецьку коржик гезлеме. Тісто тут елементарне, а в якості начинки ви можете вибирати будь-які продукти за своїм смаком: від сиру, овочів до різних видів м'яса.


Традиційні турецькі коржі гезлеме готують з різною начинкою. Якщо ви бували на курортах Туреччини, вам знайома ця смачна і проста випічка. Готують гезлеме на спеціальних сковорідках - Саджан. Якщо у вас такої немає, просто обсмажте на звичайній сковороді без масла. В якості начинки ідеально підійде зелень і сир: шпинат, базилік, петрушка і бринза (або фета).

  • Борошно - 100 грам
  • Вода - 60 мілілітрів
  • Оливкова олія - 1-1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Зелень - - Пучков
  • Сир - За смаком
турецька коржик гезлеме - фото крок 1
Приготуйте тісто.
У миску просійте борошно, додайте сіль, влийте воду і масло.
турецька коржик гезлеме - фото крок 2
Замісити м'яке тісто, скатайте в шар, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на годину.
турецька коржик гезлеме - фото крок 3
Потім розділіть тісто на 3 частини.
турецька коржик гезлеме - фото крок 4
Кожен кульку треба розкачати в тонкий пласт.
турецька коржик гезлеме - фото крок 5
Розкочуйте від центру до країв, формуючи коло.
турецька коржик гезлеме - фото крок 6
Виходить коло діаметром приблизно в 30 см.
турецька коржик гезлеме - фото крок 7
Підготуйте начинку: дрібно наріжте зелень.
Сир (бринза або сир фета) розкришите руками.
турецька коржик гезлеме - фото крок 8
Посипте пласти начинкою.
турецька коржик гезлеме - фото крок 9
Загорніть як на фото: спочатку протилежні краю знизу і зверху.
турецька коржик гезлеме - фото крок 10
А потім бічні краю. Виходить свого роду конверт.
турецька коржик гезлеме - фото крок 11
Смажте на розігрітій сковороді до готовності з обох сторін.
Можете трохи додати рослинного масла, але в ідеалі воно не знадобиться. Гезлеме готують на сухій сковороді.
турецька коржик гезлеме - фото крок 12
В цілому я їх смажила по 4-5 хвилин з кожного боку.
турецька коржик гезлеме - фото крок 13
Готову турецьку коржик гезлеме змастіть маслом вершковим.
турецька коржик гезлеме - фото крок 14
Найкраще їсти гезлеме прямо з печі.
Смачного!

Схожі рецепти