Гезлеме з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Гезлеме - це турецькі коржі, вони дуже схожі на наші чебуреки з начинкою. Спробував одного разу такі в ресторані, і стало дуже цікаво, як приготувати гезлеме з м'ясом в домашніх умовах.
Основною складовою фаршу є м'ясо. Крім цього, додаю ще й варену картоплю. Якщо хочете пісний варіант начинки, то можу запропонувати ще й сир із зеленню або сир із зеленню. Цього разу використовував суміш житнього та пшеничного борошна, але можна тільки один вид.
- Вода - 80 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Борошно - 3 склянки (суміш житнього та пшеничного)
- Сіль - За смаком
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Картопля - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
1. Картоплю мою і перекладаю в каструлю, заливаю водою і відварюю до готовності, потім остуджують. У миску просівають борошно, всипав дріжджі і кладу дрібку солі.
2. Воду підігрівають до кімнатної температури і вливаю до сипучим інгредієнтів, додаю оливкову олію і замішую еластичне тісто.
3. Поділяю тісто на кілька однакових шматочків, скачують з них кульки. Викладаю їх на піднос або залишаю в мисці, накриваю рушником і залишаю на 1 час.
4. Лук чищу і дрібно нарізаю. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією. Викладаю цибулю, обсмажую і додаю фарш, за смаком перчу і солю, обсмажую до готовності.
5. Очищаю картоплю, натираю її на крупній тертці, додаю до неї м'ясний фарш, довожу до вкуса.
6. Кожна кулька тесту розкочують тонко в коржик, на одну сторону викладаю і розподіляю невелику кількість начинки. Накриваю другою стороною, щільно защипують краї.
7. Сковороду розігріваю на середньому вогні, обсмажую кожен коржик без додавання масла по кілька хвилин з кожного боку.
8. Готові коржі перекладаю в тарілку один на одного і подаю до столу. Смачного!