Самси з листкового тіста з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Самса з різноманітними начинками - дуже популярний вид випічки серед поціновувачів смачно поїсти. Готується досить просто, так як використання готового листкового тіста не є проблемою.
Соковита м'ясна начинка з різноманітними прянощами створює божественні смак і аромат. Порадуйте себе смачним блюдом з листкового тіста - і Ви не пошкодуєте. А я поки розповім, як приготувати самси з листкового тіста.
- Тісто листкове - 700-800 грам
- Яловичина - 500-600 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - - За смаком
М'ясо порізати гострим ножем на досить дрібні шматочки.
Лук наріжте дрібними кубиками за допомогою ножа або блендера і змішайте з м'ясом.
Додайте до суміші сіль, перець і пару чайних ложок кмину. Змішайте всі дуже ретельно, повинен вийти своєрідний фарш.
Тісто розділіть на невеликі шматочки розміром приблизно з сірникову коробку, розкачайте їх качалкою. Робочу поверхню бажано злегка присипати борошном.
На кожен шматочок тіста викладіть трохи начинки. Завертайте тісто за формою самси, підгинаючи 3 боку і з'єднуючи їх між собою.
Поверхня сирих виробів змастіть сумішшю яйця і невеликої кількості води, посипте зверху кунжутом.
Випікайте при температурі 200-220 градусів протягом 20 хвилин. Після цього зменшіть температуру до 170 градусів і випікайте самсу ще 15 хвилин до апетитної скориночки. Смачного!