Листкове тісто для самси
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви скористаєтеся цим рецептом і приготуєте відмінне листкове тісто, ви зможете порадувати своїх рідних смачною випічкою. Це тісто призначене для випічки самси, смачних і ситних пиріжків.
Смачну самсу напевно їли все, але дуже мало хто готують ці пиріжки будинку. А якщо і готують, то в основному з покупного листкового тіста. Але ж приготувати в домашніх умовах листкове тісто для самси не так і складно. Не дуже швидко, що, але ж не дуже складно. Я сподіваюся, що, прочитавши цей рецепт і переглянувши фото, ви приготуєте смачне домашнє листкове тісто і будете часто радувати своїх рідних смачною випічкою.
Дивіться, як приготувати листкове тісто для самси.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Наливаємо в миску воду, додаємо сіль і 75 грам вершкового масла, ставимо на плиту, нехай масло розтане.
Коли масло в воді розтане, додамо яйце і ретельно перемішати. Вода з маслом не повинні бути гарячими! !!
В отриману суміш всипаємо борошно і замішуємо тісто.
Воно повинно вийти гладким і досить тугим.
Я поділяю тісто 6 частин.
І кожну часто розгортаємо дуже-дуже тонко.
Бажано, щоб все пласти виходили приблизно однакового розміру.
Розтопимо масло, що залишилося і змішаємо з рослинним. Пензликом змащуємо верх пласта сумішшю.
Викладаємо пласти один на інший, не забуваємо змащувати! І звертаємо щільний рулет. Відправимо рулет хвилин на 15 в морозилку, нехай масляна суміш застигне.
Дістаємо рулет з тіста з морозилки і нарізаємо на шматочки, товщиною приблизно 0, 5 см
І залишилося тільки розкачати тісто на тонкі кружальця, наповнити начинкою і спекти!