Рецепт Листкове тісто для самси фото

Листкове тісто для самси
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Східна кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви скористаєтеся цим рецептом і приготуєте відмінне листкове тісто, ви зможете порадувати своїх рідних смачною випічкою. Це тісто призначене для випічки самси, смачних і ситних пиріжків.

Опис приготування:

Смачну самсу напевно їли все, але дуже мало хто готують ці пиріжки будинку. А якщо і готують, то в основному з покупного листкового тіста. Але ж приготувати в домашніх умовах листкове тісто для самси не так і складно. Не дуже швидко, що, але ж не дуже складно. Я сподіваюся, що, прочитавши цей рецепт і переглянувши фото, ви приготуєте смачне домашнє листкове тісто і будете часто радувати своїх рідних смачною випічкою.

Дивіться, як приготувати листкове тісто для самси.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 200 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
листкове тісто для самси - фото крок 1
Наливаємо в миску воду, додаємо сіль і 75 грам вершкового масла, ставимо на плиту, нехай масло розтане.
листкове тісто для самси - фото крок 2
Коли масло в воді розтане, додамо яйце і ретельно перемішати. Вода з маслом не повинні бути гарячими! !!
листкове тісто для самси - фото крок 3
В отриману суміш всипаємо борошно і замішуємо тісто.
листкове тісто для самси - фото крок 4
Воно повинно вийти гладким і досить тугим.
листкове тісто для самси - фото крок 5
Я поділяю тісто 6 частин.
листкове тісто для самси - фото крок 6
І кожну часто розгортаємо дуже-дуже тонко.
листкове тісто для самси - фото крок 7
Бажано, щоб все пласти виходили приблизно однакового розміру.
листкове тісто для самси - фото крок 8
Розтопимо масло, що залишилося і змішаємо з рослинним. Пензликом змащуємо верх пласта сумішшю.
листкове тісто для самси - фото крок 9
Викладаємо пласти один на інший, не забуваємо змащувати! І звертаємо щільний рулет. Відправимо рулет хвилин на 15 в морозилку, нехай масляна суміш застигне.
листкове тісто для самси - фото крок 10
Дістаємо рулет з тіста з морозилки і нарізаємо на шматочки, товщиною приблизно 0, 5 см
листкове тісто для самси - фото крок 11
І залишилося тільки розкачати тісто на тонкі кружальця, наповнити начинкою і спекти!

Схожі рецепти