Рецепт Тісто для самси на кефірі фото

Тісто для самси на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вирішили зайнятися випічкою і не знаєте, як приготувати тісто для самси на кефірі? Тоді зверніть увагу на цей рецепт з покроковими рекомендаціями, з яким все вийде легко і швидко.

Опис приготування:

Це доступний і дуже простий рецепт тіста для самси на кефірі, який підійде для будь-якої м'ясний або овочевий начинки. Самса виходить дуже ніжною, м'якою і буквально тане в роті. А головна перевага цього варіанту в тому, що тісто завжди виходить однаково хорошим.

  • Яйце - 2 штуки(+ 1 для змазування)
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Борошно - 1 кілограм
тісто для самси на кефірі - фото крок 1
1. Яйця вбити в мисочку і збити з дрібкою солі.
тісто для самси на кефірі - фото крок 2
2. Влити кефір і акуратно перемішати.
тісто для самси на кефірі - фото крок 3
3. У глибоку миску всипати приблизно половину просіяного з содою борошна. Вилити зверху яйця з кефіром і почати акуратно перемішувати. Якщо кефір не надто кислий, то можна додатково в рецепт приготування тіста для самси на кефірі використовувати оцет або сік лимона, щоб погасити соду.
тісто для самси на кефірі - фото крок 4
4. Додати рослинне масло.
тісто для самси на кефірі - фото крок 5
5. Потім поступово всипати відсутню борошно, поки тісто не перестане липнути до рук. Після потрібно поділити його на невеликі шматочки і залишити під чистим рушником.
тісто для самси на кефірі - фото крок 6
6. Десь хвилин через 20 можна приступати до основного процесу, а за цей час можна підготувати начинку.
тісто для самси на кефірі - фото крок 7
7. Тісто для самси на кефірі в домашніх умовах акуратно розкачати і викласти в серединку начинку. В даному випадку це куряче філе з цибулею та картоплею.
тісто для самси на кефірі - фото крок 8
8. Зліпити трикутники, які викласти на змащене маслом деко швом вниз. Змастити збитим яйцем. Відправити в розігріту духовку і випікати близько 25-35 хвилин до готовності.

Схожі рецепти