Тісто для самси на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Вирішили зайнятися випічкою і не знаєте, як приготувати тісто для самси на кефірі? Тоді зверніть увагу на цей рецепт з покроковими рекомендаціями, з яким все вийде легко і швидко.
Це доступний і дуже простий рецепт тіста для самси на кефірі, який підійде для будь-якої м'ясний або овочевий начинки. Самса виходить дуже ніжною, м'якою і буквально тане в роті. А головна перевага цього варіанту в тому, що тісто завжди виходить однаково хорошим.
- Яйце - 2 штуки(+ 1 для змазування)
- Кефір - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Борошно - 1 кілограм

1. Яйця вбити в мисочку і збити з дрібкою солі.

2. Влити кефір і акуратно перемішати.

3. У глибоку миску всипати приблизно половину просіяного з содою борошна. Вилити зверху яйця з кефіром і почати акуратно перемішувати. Якщо кефір не надто кислий, то можна додатково в рецепт приготування тіста для самси на кефірі використовувати оцет або сік лимона, щоб погасити соду.

4. Додати рослинне масло.

5. Потім поступово всипати відсутню борошно, поки тісто не перестане липнути до рук. Після потрібно поділити його на невеликі шматочки і залишити під чистим рушником.

6. Десь хвилин через 20 можна приступати до основного процесу, а за цей час можна підготувати начинку.

7. Тісто для самси на кефірі в домашніх умовах акуратно розкачати і викласти в серединку начинку. В даному випадку це куряче філе з цибулею та картоплею.

8. Зліпити трикутники, які викласти на змащене маслом деко швом вниз. Змастити збитим яйцем. Відправити в розігріту духовку і випікати близько 25-35 хвилин до готовності.