Тісто для самси узбецької
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам несолодкої домашньої випічки хочу запропонувати чудовий і зовсім нескладний варіант, як приготувати тісто для самси узбецької. Швидко і дивно смачно. Рекомендую на замітку!
В даному випадку тісто не зовсім класичне, так як я пропоную додати в нього ажгон. Втім, ви можете використовувати і будь-які інші ароматні трави або жменю чорного кунжуту, наприклад. Тісто виходить дуже м'яким, тому його легко розкачати.
- Борошно - 2 склянки
- Масло топлене - 50 грам
- Вода - 1/4 склянки (приблизно)
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Ажгон або кунжут чорний - 1 Чайна ложка
1. Просійте борошно в глибоку миску. Додайте сіль, спеції, масло і розітріть до стану однорідної крихти.
2. Потроху додавайте воду, замішуючи тісто.
3. Готове тісто скачайте в кульку, накрийте чистим рушником і залиште на півгодинки приблизно.
4. А далі все дуже просто - розділіть тісто 5-6 однакових частин.
5. Тоненько розкачати.
6. Розріжте навпіл.
7. Розподіліть начинку по центру і акуратно заліпити краю.
8. Ось така краса!