Рецепт Тісто для самси узбецької фото

Тісто для самси узбецької
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Усім шанувальникам несолодкої домашньої випічки хочу запропонувати чудовий і зовсім нескладний варіант, як приготувати тісто для самси узбецької. Швидко і дивно смачно. Рекомендую на замітку!

Опис приготування:

В даному випадку тісто не зовсім класичне, так як я пропоную додати в нього ажгон. Втім, ви можете використовувати і будь-які інші ароматні трави або жменю чорного кунжуту, наприклад. Тісто виходить дуже м'яким, тому його легко розкачати.

  • Борошно - 2 склянки
  • Масло топлене - 50 грам
  • Вода - 1/4 склянки (приблизно)
  • Сіль - 3/4 чайних ложки
  • Ажгон або кунжут чорний - 1 Чайна ложка
тісто для самси узбецької - фото крок 1
1. Просійте борошно в глибоку миску. Додайте сіль, спеції, масло і розітріть до стану однорідної крихти.
тісто для самси узбецької - фото крок 2
2. Потроху додавайте воду, замішуючи тісто.
тісто для самси узбецької - фото крок 3
3. Готове тісто скачайте в кульку, накрийте чистим рушником і залиште на півгодинки приблизно.
тісто для самси узбецької - фото крок 4
4. А далі все дуже просто - розділіть тісто 5-6 однакових частин.
тісто для самси узбецької - фото крок 5
5. Тоненько розкачати.
тісто для самси узбецької - фото крок 6
6. Розріжте навпіл.
тісто для самси узбецької - фото крок 7
7. Розподіліть начинку по центру і акуратно заліпити краю.
тісто для самси узбецької - фото крок 8
8. Ось така краса!

Схожі рецепти