Рецепт Тісто для узбецької самси фото

Тісто для узбецької самси
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Для мене особисто є такі речі в вуличному харчуванні, які я можу використовувати будь-кожен день. До них відноситься і самса. Ось, як приготувати тісто для узбецької самси. Оцінять всі!

Опис приготування:

Щоб правильно приготувати самсу узбецькою, досить просто вміти поводитися з тестом. Якщо ви в цій справі не новачок, то легко впораєтеся з рецептом. В будь-якому випадку, я буду підказувати вам, що робити, якщо ви раптом щось забудете або переплутати. Слідуйте за моїми порадами, і у вас все вийде!

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 200 мілілітрів
тісто для узбецької самси - фото крок 1
Наливаємо теплу воду в миску. Розбиваємо туди яйце. Нарізаємо на шматочки розм'якшене вершкове масло. Кладемо туди ж. Podsalivaem.
тісто для узбецької самси - фото крок 2
Просіваємо борошно через сито прямо в миску, безперервно помішуючи, поки вона не закінчиться. Робити це краще виделкою, розтираючи ретельно грудочки.
тісто для узбецької самси - фото крок 3
Замішуємо тягуче тісто. Воно повинно бути податливим, не крутим і не дуже м'яким. Поділяємо тісто на 3 грудочки. Кладемо їх під рушник і залишаємо на 20 хвилин відпочивати.
тісто для узбецької самси - фото крок 4
В цей час поки займіться начинкою. Як правило, вона робиться з м'яса з додаванням баранини або баранячого жиру. Після закінчення часу розгортаємо грудочки на тонкі-тонкі пласти. Обмащуємо гарненько кожен пласт тесту розтопленим жиром або маслом. Накладаємо пласт один на інший.
тісто для узбецької самси - фото крок 5
Загортаємо три пласта, накладених один на одного, в рулет. Нарізаємо вийшов рулет на шматочки по півтора сантиметра завтовшки.
тісто для узбецької самси - фото крок 6
Розкачуємо кожен шматочок. У діаметрі вони будуть близько 15 сантиметрів. Залежить, звичайно, від кількості тесту і ваших бажань. Хтось любить невеликі пиріжки, хтось побільше.
тісто для узбецької самси - фото крок 7
Кладемо в центр такої коржі будь-яку начинку на ваш розсуд. Це може бути фарш зі свинини, яловичини і баранини, а також з будь-якого птаха. Ще туди кладуть зелень, сир і яйця за бажанням. Закриваємо начинку тестом в формі трикутника.
тісто для узбецької самси - фото крок 8
Піч я буду на деку, вистелене пергаментним папером. Кладу самсу шовчиком вниз. Випікаємо при температурі 180-200 градусів протягом 40-50 хвилин. Через 35 хвилин можна обмазати самсу збитим з рослинним маслом жовтком для скоринки і допекти. Смак і запах карколомний! Приємною вам узбецької самси!

Схожі рецепти