Начинка для самси
(покроковий рецепт з фото)
Смачні узбецькі пиріжки з м'ясом (самса) - приголомшлива закуска з будь-якого приводу. Зазвичай для начинки беруть баранину, але альтернатива їй може бути яловичина і навіть курка.
Начинка для самси - один з важливих складових самого блюда. Вона може бути з яловичини, свинини, курки з сиром, грибів або просто з ропні сиром (по типу Сулугуни). Традиційно самса готується в узбецької кухні, а для начинки використовується баранина. У нашому рецепті - баранина з цибулею і салом.
- Баранина - 500 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль і перець - За смаком
1. Для самси можна використовувати будь-яку начинку. У традиційній кухні - це баранина, тому я вирішила не відступати від рецептури. Якщо ви не любите баранину, візьміть яловичину або курку (можна з'єднати з сиром). Нарізаємо цибулину.
2. Якщо готуєте фарш самі, перекрутити м'ясо з жиром або свіжим салом. З'єднайте цибулю з м'ясом, додайте за смаком сіль і перець.
3. Добре перемішайте фарш, додайте до нього кілька столових ложок води. Готова начинка повинна вийти соковитою.
4. От і все: тепер фарш можна викладати на тісто, запікайте самсу в духовці.
5. Готова самса виглядає дуже красиво. Особливий зовнішній вигляд їй додає золотистий колір.