Самса з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Сама ситна самса з начинкою з яловичини і картоплі. При випіканні самси з такою начинкою м'ясо виходить дуже соковитим і чудово втаязикє голод навіть у самих ненаситних членів сім'ї.
Не переборщити з начинкою! Якщо покладіть багато і не щільно зліпити шви, тісто може розповзтися, а самса втратить свій вигляд. До м'яса можна додати всілякі спеції для запікання, так воно вийде смачнішим.
- Яловичина - 500 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Маргарин - 180 грам
- Кефір - 1 Склянка (знежирений)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Перець чорний мелений - 5 грам
- Сіль - 20 грам
- Цукор - 2 грами
- Сода харчова - 2 грами
- Борошно пшеничне - 800 грам
Промиємо м'ясо, наріжемо його кубиками.
Помиємо і очистимо картопля. Теж наріжемо кубиками, як і м'ясо.
Чистий цибулю, наріжемо і його дрібними кубиками.
У мисці змішаємо нарізані інгредієнти, додамо чорний перець. Ретельно перемішати.
Зробимо тісто. У невеликій мисці змішаємо маргарин і кефір. Додамо сіль, цукор і соду.
Відділимо жовток одного яйця в окрему миску, а білок і друге яйце додамо в мисці для тесту. Додаємо борошно склянками, інтенсивно все перемішуємо.
Після чого отримуємо ось такий ком тесту. Розкачуємо його, відщипуємо від нього невеликі грудочки, розгортаємо їх.
Викладаємо начинку на невеликі "млинці" тесту.
Міцно заліплює їх і викладаємо швами вниз на деко. Зверху посипем кунжутом, попередньо змастивши самсу жовтком яйця, який залишали.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Після чого трохи охолоджуємо їх і подаємо до столу.