Рецепт Самса з м'ясом і картоплею фото

Самса з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сама ситна самса з начинкою з яловичини і картоплі. При випіканні самси з такою начинкою м'ясо виходить дуже соковитим і чудово втаязикє голод навіть у самих ненаситних членів сім'ї.

Опис приготування:

Не переборщити з начинкою! Якщо покладіть багато і не щільно зліпити шви, тісто може розповзтися, а самса втратить свій вигляд. До м'яса можна додати всілякі спеції для запікання, так воно вийде смачнішим.

  • Яловичина - 500 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Цибуля - 3 штуки
  • Маргарин - 180 грам
  • Кефір - 1 Склянка (знежирений)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Перець чорний мелений - 5 грам
  • Сіль - 20 грам
  • Цукор - 2 грами
  • Сода харчова - 2 грами
  • Борошно пшеничне - 800 грам
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 1
Промиємо м'ясо, наріжемо його кубиками.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 2
Помиємо і очистимо картопля. Теж наріжемо кубиками, як і м'ясо.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 3
Чистий цибулю, наріжемо і його дрібними кубиками.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 4
У мисці змішаємо нарізані інгредієнти, додамо чорний перець. Ретельно перемішати.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 5
Зробимо тісто. У невеликій мисці змішаємо маргарин і кефір. Додамо сіль, цукор і соду.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 6
Відділимо жовток одного яйця в окрему миску, а білок і друге яйце додамо в мисці для тесту. Додаємо борошно склянками, інтенсивно все перемішуємо.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 7
Після чого отримуємо ось такий ком тесту. Розкачуємо його, відщипуємо від нього невеликі грудочки, розгортаємо їх.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 8
Викладаємо начинку на невеликі"млинці" тесту.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 9
Міцно заліплює їх і викладаємо швами вниз на деко. Зверху посипем кунжутом, попередньо змастивши самсу жовтком яйця, який залишали.
самса з м'ясом і картоплею - фото крок 10
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Після чого трохи охолоджуємо їх і подаємо до столу.

Схожі рецепти