Рецепт Самса з м'ясом в духовці фото

Самса з м'ясом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Пропоную приготувати в домашніх умовах дуже смачні азіатські пиріжки, які напевно сподобаються всім без винятку. Їх зовсім нескладно зробити з листкового або з прісного тіста.

Опис приготування:

Смачні трикутні хрусткі пиріжки з соковитою м'ясною начинкою - це самса. Спекти такі пиріжки можна з простого прісного тіста, а можна і з листкового. Обидва варіанти гарні. Один швидкий, інший не дуже. Але обидва легені, і самса вийде дуже смачною. Рецепт приготування самси з м'ясом в духовці нескладний, найголовніше - тонко розкачати тісто і заліпити пиріжки так, щоб сік з них не витікав. Якщо ви зможете дуже-дуже дрібно порубати м'ясо, практично до стану фаршу, то начинку можна попередньо і не обсмажувати. Дайте цибулі з м'ясом і спеціями хвилин 15 постояти-промаринуватися, і начинка буде готова. Прочитайте рецепт, перегляньте фото і переконайтеся, що приготувати самсу з м'ясом в духовці в домашніх умовах зовсім нескладно. Готуємо і насолоджуємося смачною випічкою!

  • Свинина або яловичина - 600-700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 2, 5-3 чайних ложки(2 ложки - в тісто, інше за смаком для начинки)
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Насіння кунжуту - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
самса з м'ясом в духовці - фото крок 1
М'ясо нарізаємо гострим ножем на дуже маленькі шматочки.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 2
Чистимо і нарізаємо кубиками цибулю.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 3
Розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо підготовлені цибулю і м'ясо. Смажимо на середньому вогні.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 4
Коли м'ясо з цибулею будуть практично готові, солимо і перчимо їх за смаком. Можна додати сушений базилік і зіру. Готове м'ясо отставляем остигати.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 5
Наливаємо в миску, в якій будемо робити тісто, воду. Розчиняємо в ній сіль.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 6
Додаємо борошно, замішуємо тісто.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 7
Добре вимішуємо тісто, щоб воно стало гладким і еластичним. Загортаємо тісто в плівку і залишаємо в спокої хвилин на 15.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 8
Потім ділимо тісто на дві частини. Одну частину поки відкладемо, а другу поділимо на однакові шматочки.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 9
Розкачуємо кожен шматочок тіста в дуже тонкий корж. Викладаємо в центр кожної начинку, а поверх неї - невеликий шматочок вершкового масла.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 10
Потім формуємо самсу. Традиційна форма цих пиріжків - трикутна. Ретельно защипують краю, щоб при випіканні не витік смачний сік.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 11
Викладаємо готові пиріжки на деко, змащений олією. Змащуємо їх жовтком, збитим з 1 столовою ложкою води, і посипаємо кунжутом.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 12
Беремо другу частину прісного тіста, розгортаємо його в тонкий-тонкий пласт. Змащуємо розтопленим, але не гарячим (! !! ) вершковим маслом.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 13
І скачаємо тісто дуже щільно в рулет.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 14
Звернемо рулет з тіста на зразок равлики і поставимо його в холодильник години на 2.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 15
Поки листкове тісто вилежується в холодильнику, можна спекти самсу з прісного тіста. Випікаються пиріжки при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 16
Дістаємо листкове тісто, розрізаємо його на рівні шматочки.
самса з м'ясом в духовці - фото крок 17
А далі повторюємо всі процеси точно так же, як і в роботі з прісним тестом. Розкачуємо в коржик, викладаємо начинку і масло, формуємо самсу, змащуємо її жовтком і посипаємо кунжутом. Випікаємо самсу з листкового тіста при температурі 200 градусів хвилин 15-20.

Схожі рецепти