Самса з листкового тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей вид випічки дуже популярний в різних країнах. Її готують з сиром, з м'ясом, з сиром, з картоплею та іншими наповнювачами. Розповідаю, як приготувати самсу з листкового тіста з сиром.
Ви можете використовувати листкове тісто або філо (тісто складається з тонких листів). Самсу випікають в духовці або обсмажують на сковороді. Для отримання золотистого кольору самсу змащують яєчним жовтком. Випічку можна подавати відразу після приготування або після її охолодження.
- Листкове тісто - 800 грам
- Фета - 230 грам
- Вершковий сир - 350 грам
- Яйця - 2 штуки
1. У миску викладіть фету і вершковий сир, солити не потрібно, адже сир сам по собі вже солоний, вбийте одне яйце і перемішайте.
2. Викладіть листкове тісто і розкачайте в пласт, потім розріжте на квадратні шматочки і по центру викладіть невелика кількість начинки.
3. Поверніть квадратик конвертиком, краю притисніть гарненько виделкою.
4. Збовтайте залишився яйце і змастіть їм кожну самсу, так вийде гарна золотава скоринка.
5. Випікайте самсу в розігрітому до 200 градусів духовці близько 20-30 хвилин. Смачного!