Рецепт Самса з листкового тіста з сиром фото

Самса з листкового тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Яйця , Листкове тісто , Фета
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей вид випічки дуже популярний в різних країнах. Її готують з сиром, з м'ясом, з сиром, з картоплею та іншими наповнювачами. Розповідаю, як приготувати самсу з листкового тіста з сиром.

Опис приготування:

Ви можете використовувати листкове тісто або філо (тісто складається з тонких листів). Самсу випікають в духовці або обсмажують на сковороді. Для отримання золотистого кольору самсу змащують яєчним жовтком. Випічку можна подавати відразу після приготування або після її охолодження.

  • Листкове тісто - 800 грам
  • Фета - 230 грам
  • Вершковий сир - 350 грам
  • Яйця - 2 штуки
самса з листкового тіста з сиром - фото крок 1
1. У миску викладіть фету і вершковий сир, солити не потрібно, адже сир сам по собі вже солоний, вбийте одне яйце і перемішайте.
самса з листкового тіста з сиром - фото крок 2
2. Викладіть листкове тісто і розкачайте в пласт, потім розріжте на квадратні шматочки і по центру викладіть невелика кількість начинки.
самса з листкового тіста з сиром - фото крок 3
3. Поверніть квадратик конвертиком, краю притисніть гарненько виделкою.
самса з листкового тіста з сиром - фото крок 4
4. Збовтайте залишився яйце і змастіть їм кожну самсу, так вийде гарна золотава скоринка.
самса з листкового тіста з сиром - фото крок 5
5. Випікайте самсу в розігрітому до 200 градусів духовці близько 20-30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти