Самса з сиром з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Такий варіант самси також можливий. Готувати можна з різного тіста і з різними начинками. Все залежить від смакових уподобань вас і ваших близьких.
Для приготування самси за цим рецептом нам знадобиться будь-ропні сир. В даному випадку це "сулугуні" . Самса з сиром з листкового тіста - приголомшлива закуска, яку можна вживати в гарячому і холодному вигляді. За смаком верх можна трохи присипати кунжутом, він відмінно доповнить смак самси. Дивіться, як приготувати самсу з сиром з листкового тіста.
- Вода - 200 грам
- Борошно - 2, 5 склянки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - За смаком
- Сир Сулугуні - 60 грам
1. Дуже простий рецепт самси з листкового тіста. Це національне блюдо узбецької кухні традиційно готується з прісного тіста, але я вирішила поекспериментувати. І мені це вдалося! Для начинки я взяла сир Сулугуні, який чудово гармоніює з листковим тістом.
2. Замішуємо тісто: в холодну кип'ячену воду відправляємо масло, сіль і оцет, після чого додаємо борошно, все ретельно перемішуємо.
3. Відправляємо тісто в холодильник на 30-50 хвилин, після чого нарізаємо його на частини, кожну з яких розгортає. Натираємо сир на тертці.
4. В середину викладаємо начинку, зліплюють тісто з трьох країв.
5. Деко змащуємо маслом і покриваємо пергаментом. Викладаємо самсу на форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. У міру запікання температуру духової шафи потрібно зробити трохи менше і запікати самсу до готовності (про це скаже золотава скоринка на поверхні).
6. Подається самса з сиром з листкового тіста в гарячому і навіть в холодному вигляді.