Sambusa будка

Sambusa будка
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Самбуса бараки або Варакин - це таджицькі листкові пиріжки з м'ясом. Дуже смачні, ситні й ароматні. У Таджикистані, як і прийнято в Середній Азії, sambwsw запечений в тандирі. Але і в духовці вийде дуже смачно!

опис приготування:

Класичну самбуса печуть з начинкою з рубаною баранини з цибулею і прянощами. М'ясо може бути сирим або попередньо обсмаженою. Печуть і пісну самбуса з гарбузом і цибулею. А ми дуже любимо об'єднаний варіант - в баранячий фарш, пропущений через велику решітку м'ясорубки, додати гарбуз і цибулю. Причому фарш обсмажити з цибулею і ще трохи сирого лука додати - соковито і ароматно!

  • Борошно пшеничне в / сорт— 2 склянки(по 200 мл)
  • яйце— 1 штука(добірне)
  • крем— 1 Ст. ложка
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • сіль— 1 щіпка
  • масло топлене— 50-60 грам
  • баранина— 400 грам(м'якоть з жиром)
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • гарбуз— 200 грам
  • зіра— 1 щіпка
  • Чорний перець— За смаком
Sambusa будка - фото крок 1 Замісити круте прісне тісто з борошна, яйця, сметани, рослинного масла і солі. Звичайно додають в тісто трохи холодної води, я кладу ложку сметани, так смачніше. Дайте тесту відлежатися не менше півгодини під вологою серветкою.

Sambusa будка - фото крок 2 Розділіть тісто на частини для зручності роботи. Розкачайте одну частину в тонкий, напівпрозорий пласт. Пензликом змастіть пласт розм'якшеним топленим маслом і скрутіть в тугий рулет.

Sambusa будка - фото крок 3 Наступний шматок тіста також розкачайте і змастіть. На край тесту покладіть раніше скручений рулет і продовжуйте скручувати тісто поверх першого рулету. Таким чином все тісто розкачати і скачайте.

Sambusa будка - фото крок 4 Розріжте рулет на частини - тільки для зручності роботи - і приберіть в морозилку на годину.

Sambusa будка - фото крок 5 Приготуйте фарш. Баранину - обов'язково з жирком - пропустіть через велику решітку м'ясорубки. Одну цибулину наріжте кубиками і обсмажте разом з фаршем до напівготовності.

Sambusa будка - фото крок 6 Гарбуз і другу цибулину дрібно нарубати кубиками і змішайте з остиглим фаршем. Додати сіль за смаком, щедро поперчіть і додайте дрібку зіри.

Sambusa будка - фото крок 7 Подстіла тісто наріжте на шайбочки товщиною сантиметра в три. Сплющите в коржі і розкачайте, намагаючись не порушувати порядок шарів. У підсумку вийдуть такі соковито з чітко видним спіральним малюнком.

Sambusa будка - фото крок 8 Викладіть трохи фаршу на соковитий і зліпите трикутні самбуса. Я люблю робити самбуса невелику, на пару укусів.

Sambusa будка - фото крок 9 Викладіть швом вниз на деко з пергаментом і змастіть зверху підсоленим яйцем. Посипте кунжутом або Нігеля. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці до золотистого кольору. Готову самбуса складіть в миску і накрийте рушником, нехай трохи отмякнет.

Sambusa будка - фото крок 10 Подавайте гарячої зі свіжим ароматним чаєм.

Схожі рецепти

Чайна ковбаска

Чайна ковбаска

Є такі десерти, які чудово поєднують в собі простоту процесу і інгредієнтів з приголомшливим смаком. З одним таким варіантом, який подобається і дорослим, і дітям, як раз хочу вас познайомити. опис приготування: Ділюся з вами класної ідеєю, як приготувати чайну ковбаску. Багатьом цей десерт зн...

читати далі
Морозиво з колою

Морозиво з колою

Як приготувати морозиво з колою в домашніх умовах? Дуже просто — заливаємо форми і заморожуємо. Наповнювач може бути різний — експериментуйте зі смаками і відкривайте нові! опис приготування: Приготувати морозиво з колою в домашніх умовах можна різними способами. наприклад, додати мінеральну в...

читати далі
Роли з лаваша

Роли з лаваша

Роли з лаваша — універсальна закуска, яка підійде і до святкового столу, і до пива, і для прийому нежданих гостей. Роли з лаваша завжди смачні, легкі і оригінальні! опис приготування: Роли з лаваша хороші також тим, що в них можна загорнути практично будь-яку начинку — гриби, морепродукти, ово...

читати далі
Плов з фаршем

Плов з фаршем

звичайно, цей рецепт не може вважатися "; класичним ";, але плов з фаршем від цього не стає менш смачним. головне — правильно його приготувати! Читайте рецепт плову з фаршем з покроковими фото! опис приготування: Головна задача — не перетворити плов в кашу. А це цілком може статися, якщо рис б...

читати далі
Печиво з козячим сиром

Печиво з козячим сиром

м'яке, але розсипчасте пісочне печиво, що роблю з цибулею і сиром. Ви можете надати йому будь-яку форму. Спробуйте і ви зробити таке за рецептом, як приготувати печиво з козячим сиром. опис приготування: Для приготування можна використовувати спеціальні формочки або зробити все вручну. Тісто м...

читати далі